10064
20:48 30.012020

В ОДА під час «круглого столу» обговорили проблемні питання суспільного мовлення

Політика 3709

29 січня в облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Про роботу ПАТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція» в інформаційному просторі Закарпаття і Карпатському Єврорегіоні: стан і перспективи розвитку»

У заході взяли участь Ольга Травіна – заступник голови ОДА, Петро Грицик – заступник голови обласної ради, Михайло Греньо – голова громадської ради при ОДА, члени громадської ради при ОДА, представники профспілкових організацій, працівники ПАТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція».

На початку засідання Наталія Товтин – голова обласної профспілки працівників культури, проінформувала учасників «кругового столу» про те, що у ПАТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція» відбувається реорганізація штатного розкладу, яка, на її думку, фактично руйнує суспільне мовлення. Зокрема, щодо забезпечення національної інформаційної безпеки і права доступу до достовірної інформації в регіоні, який межує з чотирма країнами Євросоюзу. Також зазначила, що особливістю роботи закарпатського телебачення є те, що його дивляться також мешканці сусідніх країн. За її словами, ціна умовної хвилини мовлення, що створюється регіональною телестудією, в рази нижча проти каналу UA чи УР-1.

Вона також повідомила учасників, що профспілка працівників культури разом із членами громадської ради розробила проєкт звернення із цих питань до Президента України, Прем’єр-міністра України, голови Верховної Ради України, Голови комітету інформаційної політики Верховної Ради України, запропонувавши обговорити документ у ході «круглого столу» .

Активну участь у дискусії взяли Ростислава Джумурат та Олена Адамчук-Тюшко – працівники ПАТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція», члени громадської ради при ОДА, представники влади в області, які висловили слушні зауваження та пропозиції.

На завершення вирішено винести текст звернення на широке обговорення для подальшого його доопрацювання.

Пресслужба ОДА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах