10168
16:17 13.022020

Нові автобуси та звернення до МОЗ: за що голосували депутати на сесії Ужгородської міськради. ВІДЕО

Політика 4417

У четвер, 13 лютого, відбулося чергове засідання сесії Ужгородської міської ради. Розпочалося воно із приємностей. На засідання завітали представники громадської організації «Закарпаття-Донбас», аби особисто подякувати усім депутатам та міському голові за те, що першими в Україні підтримали питання і зробили все можливе, щоб переселенці мали право голосу на місцевих виборах.

Відтак депутати перейшли до розгляду порядку денного. Розпочали із найскандальнішого – приватизації приміщення на Керченській, 7. Річ у тім, що проти приватизації виступили мешканці. Власне вони і з’явилися на сесію озброєні плакатами на кшталт: «Не кради у громади».

Богдан Андріїв роз’яснив присутнім, що питання повинно було бути внесено і розглянуто на сесії згідно із проектом рішення «Про перелік об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації у 2020 році», оскільки це адміністративна послуга. Мер запевнив ужгородців, що міська влада їх підтримує.

– Ми стоїмо на боці мешканців будинку, які хочуть самостійно розпоряджатися цим приміщенням. Тож ми вирішили залишити його у власності громади, – наголосив міський голова.

Тож за підсумками голосування проєкт рішення не був підтриманий, приміщення не приватизують.

Не обійшлося на цій сесії і без звернень. Зокрема, депутати прийняли рішення направити звернення до Міністерства охорони здоров’я і Міністерства фінансів з приводу ситуації, що склалася із придбанням інсуліну для хворих. Варто зазначити, що в Ужгороді 717 інсулінозалежних, з яких 40 – діти. Виявляється, що державним бюджетом більше не передбачено виділення коштів на закупівлю інсуліну.

За словами в.о. начальника управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради Ірини Столярової, у зв’язку із реформою медичної галузі, кошти на забезпечення населення інсуліном відсутні. Утім депутати своїм рішенням можуть виділити кошти, що дасть можливість вирішити проблему на місяць. Зокрема йдеться про 700 тисяч на початковий період. Коли річна потреба на придбання інсуліну складає 7 млн грн.

– Нами було прийнято рішення придбання ліків для хворих на цукровий діабет із міського бюджету. Якщо навіть держава більше не виділятиме кошти на цих хворих, то виділятиме місто. Тож я хочу заспокоїти хворих, які перебувають на обліку, вони будуть забезпечені ліками в повному обсязі, – наголосив Богдан Андріїв.

Ще одне звернення, яке прийняли депутати на цій сесії – до уряду України щодо скасування додаткової платіжки за доставку газу, а також встановлення справедливого тарифу.

Розглядаючи питання порядку денного, можна виділити кілька цікавих.

До прикладу, депутати підтримали проєкт рішення «Про реалізацію проєкту міжнародної технічної допомоги «Розвиток транскордонної культури: відреставровані театри міст Сату-Маре та Ужгород»; затвердили список присяжних Ужгородського міськрайонного суду; виділили майже 12 мільйонів гривень з бюджету міста для співпраці з казначейством, поліцією та СБУ; поповнили статутний капітал Ужгородського водоканалу на 100 тис. гривень. Тож зараз він становитиме – 102 млн 242 тис 501 грн.

Та не водоканалу єдиному, збільшили статутний капітал. Майже на 19 млн грн збільшився він і в КП «Ужгородський муніципальний транспорт».

– 18 млн із цих коштів буде спрямовано на закупівлю нових автобусів та 1 млн 250 тис на купівлю системи для впровадження велопрокату в нашому місті. Якщо враховувати минулорічну їхню вартість, то можна буде придбати приблизно 7 автобусів, – розповів очільник КП Віталій Готра.

На завершення сесії депутати прийняли рішення про безоплатну передачу Релігійній Громаді Римо-Католицької Церкви (Георгіївської) будівлі колишньої котельні площею 107,6 кв. м. за адресою: м. Ужгород, вул. Українська, 81а.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини