10190
10:49 18.022020

Ремонт доріг, питання сміттєпереробного заводу та схеми планування Берегівського району – ключові питання чергової сесії

Політика 6223

Днями відбулося пленарне засідання 23-ї сесії Берегівської районної ради VII скликання. На порядку денному народних обранців стояло 25 питань у сфері освіти, медицини та культури, які потребували розгляду та погодження.

Депутатів поінформували про хід виконання програми будівництва, реконструкції, ремонту та утримання місцевих автомобільних доріг загального користування в Берегівському районі. Так, 1 січня 2018-го Служба автомобільних доріг передала 18 автошляхів загального користування місцевого значення протяжністю 101,3 км до сфери управління Берегівської РДА. Відтоді було виділено близько 600 тис. грн на виготовлення проєктно-коштористої документації та поточні ремонти.

Перед депутатами постало й питання сміттєпереробного заводу в селі Яноші, який уже декілька років чекає на запуск. Наразі передбачаються серйозні зрушення в цьому напрямі, адже Європейське об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю «Тиса» отримало право на втілення нового грантового проєкту. Перед підписанням угоди та початком робіт очікують на підтвердження від партнерів з приводу того, як у майбутньому будуть розпоряджатися інвестицією. З метою подальшого утримання сміттєпереробного комплексу з полігоном планують створити спільне об’єднання, засновниками якого стануть місто Берегово та населені пункти Берегівського району.

У ході засідання народних обранців поінформували про підготовку до конкурсу з визначення опорних закладів освіти серед закладів загальної середньої освіти Берегівського району. З метою втілення освітньої реформи депутати затвердили умови відбору закладів, положення про конкурсну комісію та її персональний склад.

Непорозуміння та дискусії між депутатами викликало питання щодо затвердження схеми планування території Берегівського району. Голова районної ради Йожеф Шін у коментарі «Карпатському об’єктиву» розповів, що згадане питання виносилося на розгляд депутатського корпусу вже декілька разів, однак рішення прийняти так і не вдалося.

«Рішення не було затверджено у зв’язку з тим, що обласна державна адміністрація вважає незаконним розгляд цього питання, про що нам повідомили листом. До поданої нами схеми планування території Берегівського району були внесені зауваження, які Берегівська РДА так і не виконала. Наразі ведеться й судовий розгляд цього питання. На мою думку, рішення можливе тільки через компроміс області та району», – додав Йожеф Шін.

У рамках роботи сесії погоджено безліч районних програм, серед яких підтримка та розвиток Комунального некомерційного підприємства «Берегівська центральна районна лікарня імені Бертолона Ліннера» на 2020 рік; спільне користування та утримання мереж водовідведення, тепло- й водопостачання комунальними некомерційними підприємствами «Берегівська районна лікарня» та «Берегівський центр первинної медико-санітарної допомоги»; затвердження звіту про виконання районного бюджету.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини