10246
16:01 26.022020

Порушення в роботі комунальних підприємств та погані дороги обговорили на черговій сесії Чопської міськради. Фото. Відео

Політика 6798

Сьогодні, 26 лютого, провели чергове засідання Чопської міської ради VII скликання. На порядок денний винесли 13 питань, що потребували погодження та обговорення депутатського корпусу.

Розпочали засідання з хвилини мовчання – вшанування пам’яті Людвика Комоні, депутата Чопської міської ради, що пішов з життя в ніч з 19 на 20 січня.

Свою роботу депутати розпочали з одноголосного погодження перших шести питань, що стосувалися надання дозволів на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок та передачі їх у власність. Після цього народні обранці заслухали звіт про виконання міського бюджету за січень – грудень 2019 року та погодили план роботи міської ради на І півріччя 2020 року.

Відтак, депутатам представили звіт Тимчасової контрольної комісії, яку створили на початку грудня через питання несанкціонованого вивантаження близько двох тонн сміття на території місцевого сміттєзвалища.

Нагадаємо, 23 листопада 2019 року депутатами Чопської міської ради було виявлено факт вивантаження сміття великовантажними тягачами з причепами із Тячівського району на сміттєзвалище, яке розташоване на території міста Чоп. В подальшому з’ясувалось, що вивантаження сміття здійснюється відповідно до угоди укладеною між комунальним підприємством «Чистий Чоп» та ФОП Костевич В.В. з села Нересниця Тячівського району.

З метою з’ясування умов та підстав здійснення господарської діяльності КП «Чистий Чоп» щодо захоронення ТПВ на вказаному сміттєзвалищі та перевірки поточного стану господарської діяльності всіх комунальних підприємств Чопської міської ради зі складу депутатів було створено Тимчасову контрольну комісію. Головою обрали Оскара Балога, керівника фракції «КМКС – Партія угорців України».

Тож комісія протягом двох місяців вивчала стан справ комунальних підприємств міста. Представляв звіт заступник голови Ігор Єськін. Комісія прийшла до висновку визнати незадовільною роботу комунальних підприємств Чопської міської ради «Чистий Чоп» та «Чопський ринок».

Так, комісія повідомила, що директор підприємства «Чистий Чоп» Ростислав Петрушко являється й в.о. директора ТОВ «ЕКОЧОП», засновником якого є Чопська міська рада. Пан Петрушко не тільки уникав надання повної інформації, потрібної для роботи комісії, а й підписував угоди на вивіз побутових відходів та акти виконаних робіт в той час, коли на підприємстві не було зареєстровано жодних працівників.

Щодо перевірки на комунальному підприємстві «Чопський ринок», то його керівник Олена Нестеренко відмовила депутатам, членам комісії, надати необхідну документацію, мотивуючи тим, що ці папери з обмеженим доступом і містять конфіденційну інформацію. Навіть після направлення офіційного листа необхідні документи надані не були. Такі дії є прямим перешкоджанням виконанню депутатських повноважень.

Оскільки під час роботи тимчасової контрольної комісії були виявлені діяння, що можуть мати ознаки кримінальних правопорушень, члени комісії звернулися до депутатів з проханням направити матеріали перевірки для відповідного реагування правоохоронним органам та іншим компетентним структурам. Разом з тим, вони порекомендували Чопському міському голові Валерію Самардаку за суттєві упущення та бездіяльність при виконанні службових обов’язків звільнити з посад директора КП «Чистий Чоп» Ростислава Петрушко та директора КП «Чопський ринок» Олену Нестеренко. Крім того притягнути до дисциплінарної відповідальності начальника відділу міського господарства Анатолія Горинецького за суттєві упущення в діяльності комунальних підприємств міста.

Своє звернення до міського голови та депутатів озвучили й мешканці міста, що проживають на вулицях Міксата та Сечені. Вони просили допомоги та підтримки у вирішенні проблем з дорожнім покриттям, адже через вивантаження сміття на сміттєзвалище їхніми вулицями їздив великоваговий транспорт, який розбив дорогу, чим значно ускладнив рух. Після дощу вилицями неможливо пересуватися. Мешканці звернули увагу й на проблему з вуличним освітленням та вивезенням сміття.

Оскар Балог, у коментарі «Карпатському об’єктиву» повідомив, що на наступній сесії будуть розподіляти кошти на ремонт дорожнього покриття міста. На поточний ремонт доріг у бюджеті вже передбачено 2 млн 300 тис грн. Наразі комунальники чекають покращення погодних умов. Спочатку планують відремонтувати другу частину вулиці Миру, де раніше прокладали труби для водопостачання та водовідведення. Пан Оскар також висловив сподівання, що цьогоріч вдасться забезпечити якнайбільше доріг міста якісним покриттям.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини