10288
15:19 11.032020

Земельні, бюджетні та питання тарифів Чопського ринку – головні питання сесії Чопської міської ради. ВІДЕО

Політика 6085

У середу, 11 березня, у приміщенні залу засідань Чопської міської ради відбулося засідання 49 сесії Чопської міської ради сьомого скликання.

Порядок денний містив 15 питань, але розпочався він позапланово – представники підприємців Чопського ринку, які були присутніми на сесії попросили депутатський корпус відмінити останнє рішення виконавчого комітету міської ради №29 від 20 лютого цього року про підняття тарифів. Зокрема, підприємці пояснили своє прохання тим, що тарифи є необгрунтовано завищеними. Також підприємці наголосили всім присутнім, що за останні кілька років вони своїми власними коштами ремонтували, обслуговували та здійснювали всі необхідні роботи з благоустрою ринку і вони не розуміють причину підняття тарифів.

Після досить тривалої дискусії депутати підтримали пропозицію підприємців і відмінили прийняте рішення виконкому Чопської міськради і домовилися на позачерговому засіданні виконкому разом із представниками підприємців ринку детальніше вивчити тарифне питання і вже на наступній сесії представити свої пропозиції.

Далі депутати взялися вже за планові питання порядку денного. Першими у цьому списку вже традиційно стояло кілька «земельних» питань – продаж, затвердження технічної документації, надання дозволу на проведення експертної оцінки та затвердження детального плану території. Депутати без зауважень прийняли їх.

Наступними розглядалися вже загальнозначимі питання життєдіяльності міста, ключовими з яких були наступні: «Про внесення змін до Програми розвитку земельних відносин на території м. Чоп на 2019-2021рр.», «Про внесення змін до міської цільової комплексної Програми «Турбота» на 2019-2020 рр.», «Про внесення змін до Міської програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2019-2021 роки», «Про внесення змін до Програми утримання закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги у місті Чоп на 2020 рік», «Про внесення змін до Програми благоустрою м. Чоп на 2019-2020 роки», «Про внесення змін до міської цільової Програми «Питна вода 2006-2020 роки», «Про внесення змін до Програми капітального ремонту житлового фонду м. Чоп на 2019 – 2020 роки», «Про внесення змін до Програми соціально-економічного і культурного розвитку м. Чоп на 2019-2020 роки» і «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, поточного ремонту, технічного переоснащення) об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів».

Народні обранці підтримали їх практично без зауважень.

Потенційно дискусійне і актуальне питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 23 грудня 2019 року № 1 «Про міський бюджет м. Чоп на 2020 рік» також було одноголосно підтримано депутатським корпусом.

У останньому питанні «Різне» депутати радилися, що робити з об’єктами, які мають бути передані на баланс міста АТ Укрзалізниця і, які знаходяться у занедбаному або аварійному стані.

Юрій КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини