10343
11:08 22.032020

Уряд Словаччини подав у відставку

Політика 6058

У Словаччині уряд Петера Пеллегріні  подав у відставку в п’ятницю пізно ввечері. Глава держави Зузана Чапутова прийняла це рішення і у своїй промові позитивно оцінила роботу колишнього кабміну, зокрема похваливши  його жорсткі заходи, введені з метою подолання кризи та боротьби з епідемією, що спричинені коронавірусом.

У суботу глава держави Зузана Чапутова призначила членів нового уряду на чолі з Ігорем Матовичем. Під час церемонії в президентському палаці Братислави усі учасники та гості носили захисні маски та гумові рукавички, навіть члени Військової гвардії. Словацька законодавча влада провела своє перше засідання у п’ятницю.

Найсильніша керівна партія на чолі з Матовичем – Правий рух простих людей і незалежних особистостей (OLaNO), яка перемогла у парламентських виборах у Словаччині наприкінці лютого, матиме 53 представників у парламенті.

Партнерами по коаліції будуть: 17 членів партії Бориса Коллара  «Ми – сім’я» (Sme rodina), 13 від партії Річарда Сулика «SaS», а партія екс-президента Андрея Кіски «Для людей» матиме 12 представників.

У новому словацькому уряді, вже схваленому Чапутовою, рух OLaNO поряд із посадою прем’єр-міністра буде також відповідальним за управління сімома міністерствами. Вони висунули нового міністра фінансів Едуарда Хегера, нового міністра внутрішніх справ Романа Мікулеца та нового міністра оборони Ярослава Надо. Партія «Ми – сім’я» отримала два міністерства та посаду віце-прем’єр-міністра, а також кабінет президента парламенту, який повинен зайняти лідер партії Борис Коллар.

Партія SaS отримала пост віце-прем’єр-міністра та три міністерства, зокрема Міністерство закордонних справ на чолі з Іваном Корцоком. Народна партія «Для людей», лідером якої є Андрей Кіска, колишній глава держави, він у вівторок заявив, що складе парламентський мандат за станом здоров’я,  зможе очолити два міністерства, в тому числі Міністерство юстиції, яке очолює Марія Колікова.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах