10382
12:21 27.032020

Голова Товариства угорської культури Закарпаття: співпраця життєво необхідна як Україні, так і Угорщині

Політика 5110

Голова Товариства угорської культури Закарпаття вітає той факт, що хоча й у форматі відеоконференції, але міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба та Угорщини Петер Сійярто провели переговори. За словами Василя Брензовича, питання, котрі обговорювалися, – будівництво об’їзної навколо Берегова, справа Берегівського району та відкриття нового пункту пропуску між кордонами – надзвичайно важливі для тамтешньої громади.

Політик додав, що хоча у важливих для закарпатських угорців питаннях, як-от мовний та освітній закони, немає прогресу, проте є сподівання, що й вони позитивно вирішаться у майбутньому.

«Вважаю важливим кроком уперед у відносинах України та Угорщини ці переговори. Переговори двох міністрів мали відбутися у Будапешті 26 березня, проте через епідемію це не відбулося. Але, незважаючи на це, переговори все ж провели. Питання, котрі обговорювали, для Закарпаття дуже важливі. Адже будівництво об’їзної обговорюється вже багато років, на щастя, проєкт продовжений ще на рік. Сподіваємося, що після епідемії розпочнеться його втілення. Крім того, сторони домовилися про відкриття пункту пропуску Велика Паладь – Надьгодош, а також щодо економічного співробітництва.

У питаннях мовного та освітнього законів не досягнули консенсусу, проте сподіваємося, що контакти налагоджуватимуться й надалі, рано чи пізно, Орбан та Зеленський зустрінуться, і ці проблеми також будуть вирішені.

Йдеться про сусідні країни і співпраця – життєво необхідна для обох сторін, а особливо – для закарпатських угорців», – наголосив голова ТУКЗ-КМКС Василь Брензович.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах