10388
20:05 30.032020

Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо додаткових заходів із підтримки платників податків на період запровадження карантину

Політика 4014

Відповідне рішення прийнято депутатами облради на минулій  позачерговій сесії, яке  скерували  до Президента України, Верховної Ради України,  Кабінету Міністрів України.

У документі зазначається, що у зв’язку з надзвичайною ситуацією, пов’язаною з можливим виникненням  коронавірусної епідемії в Україні, уряд  запровадив карантинні заходи.

Поширення захворювання, в першу чергу, призведе до зниження економічної активності в країні та світі, зупинення роботи деяких суб’єктів господарювання, що викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для здійснення господарської діяльності, у зв’язку із  обставинами невідворотної сили. Таким чином, виникає гостра необхідність із боку держави у підтримці платників податків на цей період.

Так, 17 березня Верховною Радою  прийнято Закон України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів із запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби, який надає бізнесу низку преференцій. Також внесено зміни і до низки інших   законодавчих актів. Однак,  депутати  облради, позитивно оцінюючи намагання органів центральної влади підтримати нині суб’єктів господарювання, вважають, що перелік заходів є недостатнім. Тому «суб’єктів господарювання, які підпадають під обмежувальні заходи, але продовжують виплачувати зарплату співробітникам, треба звільнити від сплати ПДФО та ЄСВ», – наголошується у зверненні та додається, що необхідно також вжити заходів щодо запровадження кредитних канікул для суб’єктів господарювання, що призупиняють свою діяльність на цей період, та утриматися від відключення електро- та газопостачання всіх категорій споживачів  і  нарахування відповідних санкцій за несвоєчасну оплату наданих послуг.

Йдеться у зверненні і про те, що «з розумінням ставлячись до максимально можливого обмеження невимушених соціальних зв’язків, ми вважаємо неправильною тотальну транспортну блокаду країни. Шкода від такого рішення суттєво більша за користь, оскільки повністю паралізує економічну діяльність і позбавляє домогосподарства, бізнес, територіальні громади та державу засобів для протидії пандемії – для цього потрібні кошти і товари, роботи і послуги, заробити / виробити /  і надати які в таких умовах неможливо».

З огляду на це, депутати облради пропонують негайно скористатися досвідом європейських країни, які відмовляються від повної транспортної блокади, натомість, запроваджуючи ряд обмежувальних заходів. Відтак доцільно щонайменше встановити виключення, аналогічні передбаченим для АТ «Укрзалізниця» – дозволити виконання рейсів за окремими погодженнями із суб’єктами владних повноважень.

Пресслужба облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини