10420
15:56 14.042020

Ужгородська райрада поповнилася новими депутатами та збільшила резервний фонд району на 800 тис грн

Політика 4884

14 квітня відбулося засідання 38 позачергової сесії районної ради, у роботі якої взяли участь 23 депутати. Напередодні сесії на засіданнях профільних депутатських комісій та Президії районної ради було погоджено порядок денний роботи.

На початку засідання народні обранці привітали двох нових колег-депутатів, які щойно приступили до виконання своїх повноважень – Палко Каталін Степанівну (від політичної партії «КМКС» Партія угорців України) та Мацко Христину Карлівну (від БПП «Солідарність»).

З цього приводу голова фракції КМКС у районній раді Лівія Балог зазначила: «Ми дуже раді вітати у нашій депутатській фракції Палко Каталін. Вона вже давно і дуже активно працює на благо угорської громади нашого району і має за плечима колосальний досвід. Тому ми переконані в тому, що тепер цей досвід вона обов’язково буде використовувати на користь усієї Ужгородщини».

Сама пані Каталін, із притаманною їй скромністю, подякувала своїм колегам за ту честь і можливості, які вона отримала і пообіцяла докладати всіх зусиль для реалізації поставлених завдань вже у статусі депутата районної ради.

Після завершення урочистої частини депутатський корпус приступив до розгляду питань порядку денного. Ключовим питанням поточної сесії було – внесення змін до районного бюджету на 2020 рік.

Це питання випливало із вчорашнього рішення Верховної Ради України, яка теж внесла зміни до загальнодержавного бюджету на поточний рік для акумулювання коштів, які мають бути використані у боротьбі з коронавірусною інфекцією та її наслідками.

Тож, рішеннями Ужгородської райради передбачено виділення коштів для протидії та боротьби з вірусною інфекцією COVID-19. Також, за рахунок економії коштів районного бюджету для боротьби з цією інфекцією збільшено резервний фонд району на 800 тис грн.

Голова Ужгородської райради у ексклюзивному коментарі «Карпатському об’єктиву» повідомив наступне: «Всі ми розуміємо і бачимо наслідки цієї страшної пандемії. І, повірте, ми щодня докладаємо максимум зусиль у питанні ліквідації та недопущення подальшого розповсюдження коронавірусної інфекції.

Звичайно, у цьому питанні не має бути ніяких політичних маніпуляцій чи баталій, адже йдеться про життя та здоров’я наших громадян. Тому весь депутатський корпус у цьому питанні солідарний з нами».

Також через зміни у районному бюджеті заплановано кошти на реалізацію ще не завершених проектів в районі, таких як капітальний ремонт АЗПСМ с.Пацканьово, капітального ремонту районної лікарні, будівництва АЗПСМ с.Батфа, капітального ремонту даху Дубрівської ЗОШ тощо.

Крім цього, районні обранці внесли зміни до «Програми щодо запобігання надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2019-2022 роки» та виділили для її реалізації відповідні кошти.

Було внесено зміни і до «Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні річки Тиса на 2016-2021 роки» та «Програми розвитку місцевих автомобільних доріг загального користування на період 2018-2020 років».

Також народні обранці прийняли «Програму поводження з твердими побутовими відходами в Ужгородському районі на 2020-2025 роки».

Загалом абсолютна більшість питань порядку денного була позитивно проголосована депутатами. Ряд питань були відкладені на доопрацювання і будуть винесені на розгляд наступної сесії.

Юрій КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини