10485
22:44 5.052020

Боротьба з COVID-19 та перерозподіл коштів стали головними темами засідання Закарпатської облради. Фото

Політика 7493

5 травня в Ужгороді відбулося засідання позачергової сесії Закарпатської обласної ради VІІ скликання. Як і минулого разу, посилаючись на карантинні заходи, депутати зібрались у закритому режимі без присутності преси та представників громадськості. А кількість запрошених на сесію була суворо обмежена.

Із фото та відео, викладених в Інтернет, видно, що на засіданні був присутній новопризначений голова Закарпатської ОДА Олексій Петров. Окрім нього, президія зібралась у повному складі – голова ради Михайло Рівіс, його перший заступник Йосип Борто та заступник Петро Грицик.

На початку засідання в сесійній залі зареєструвалися 44 депутати. Серед присутніх також були начальник обласної Нацполіції Олександр Шляховський, начальник управління закарпатського управління ДСНС Роман Гудак, народний депутат Михайло Лаба та представники структурних підрозділів ОДА, які інформували депутатів з питань, що розглядалися в сесійній залі, повідомляє сайт Закарпатської облради.

Майже всі депутати та інші присутні на засіданні, дотримуючись карантинних заходів, прийшли в масках та рукавичках.

Як повідомляється на сайті Закарпатської обласної ради, на порядку денному засідання були такі питання:

– внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік»;

– внесення змін до Програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Закарпатської області на 2020–2021 роки;

– внесення змін до Програми профілактики злочинності на території Закарпатської області на 2016–2020 роки;

– внесення змін та доповнень до Програми підвищення конкурентоспроможності Закарпатської області на 2019–2020 роки;

– внесення змін та доповнень до Положення про порядок використання коштів обласного бюджету для організації та проведення конкурсу бізнес-проєктів для підприємців-початківців (стартапи) у рамках Програми підвищення конкурентоспроможності Закарпатської області;

– внесення змін до Регламенту роботи Закарпатської обласної ради VII скликання та Положення про постійні комісії Закарпатської обласної ради VІІ скликання.

За інформацією сайту Закарпатської ОДА, у ході засідання новопризначений губернатор Олексій Петров звернувся із проханням виділити кошти на ремонт покрівлі Іршавської райлікарні. Там буревій пошкодив дах над пологовим та реанімаційним відділеннями. Отож із обласного бюджету на відновлення покрівлі виділили 500 тисяч гривень.

Наступне питання, котре порушив керівник області, – харчування медиків, які лікують хворих на COVID-19. Обласна рада й тут підтримала пропозицію, виділивши 533 тисячі гривень.

Також фінансової підтримки, за словами Олексія Петрова, потребує Закарпатський обласний центр громадського здоров’я, лабораторія якого розпочала проводити тестування на COVID-19 методом ПЛР. Послуги, які надавав заклад, не потрапили під контрактування НЦЗУ, і на його утримання потрібні додаткові кошти. Депутати з розумінням поставилися до проблеми і виділили 1 млн 200 тис грн із обласного бюджету на потреби Центру.

Відтак Олексій Петров подякував депутатам і висловив сподівання на подальшу конструктивну співпрацю.

У ході засідання бурхливо обговорювалися питання допомоги медикам та забезпечення закарпатських лікарень, підтримки малого й середнього бізнесу, наповнення бюджету в умовах карантину, оскільки більшість підприємств не працюють, та багато іншого. Зокрема обговорювали навіть можливість розгортання наметового мобільного шпиталю у разі появи такої необхідності.

Також цього дня Закарпатська обласна рада традиційно прийняла ряд звернень до вищих органів влади.

Окрім того, члени Міжконфесійної духовної ради Закарпаття звернулися до голови обласної ради Михайла Рівіса через занепокоєння щодо порушення прав людини, запропонованих у проєкті Закону України від 9 квітня 2020 року №3316/1-3.

У своєму зверненні члени Міжконфесійної духовної ради Закарпаття зазначають: «Вважаємо, що проєкт Закону України від «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності) » загрожує основоположним правам людини. Законопроєкт передбачає внесення змін до статей Кримінального кодексу України. Як зазначається в Пояснювальній записці до проєкту, його метою є змінення положень Кримінального кодексу України щодо порядку притягнення до відповідальності за злочини проти життя та здоров’я людини».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах