10513
13:53 9.052020

Президент знову відвідав Закарпаття і пообіцяв відремонтувати рекордні 370 км доріг

Політика 13149

Сьогодні, 9 травня, Президент України Володимир Зеленський прибув з робочою поїздкою до Закарпатської області. Це вже другий візит глави держави до нашого краю за останній місяць. Як і минулого разу (17 квітня) через карантин більшість журналістів не допустили.

Як повідомляє офіційний сайт Президента України, глава держави відвідав меморіальний комплекс «Пагорб Слави», неподалік кордону біля Ужгорода, де знаходяться могили воїнів, які загинули в боях за визволення України від окупантів у Другій світовій війні. Володимир Зеленський поклав квіти до Вічного вогню та вшанував пам’ять загиблих воїнів. Президента супроводжував новопризначений голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

«На Закарпатті завершилося вигнання загарбників. Ми ніколи не забудемо страшну ціну цієї перемоги. Для вшанування подвигу кожного, хто наближав перемогу, – головне не гучність, а щирість. І наша перемога – в кожного в серці», – зазначив Володимир Зеленський.

Крім того, президент оголосив про проект меморіальних символів, у межах якого в Україні планується встановити чотири дзвони. Один – на Луганщині, біля першого селища, де у 42-му році почалося звільнення України. Другий – на Закарпатті. «Ми віримо й зробимо все, щоб обов’язково настав день, коли буде встановлено ще два дзвони: Дзвін Миру в Донецьку та Дзвін Єдності – у Сімферополі», – цитує Володимира Зеленського сайт Закарпатської облдержадміністрації.

У межах робочої поїздки до нашої області Президент також відвідав пункт пропуску на кордоні з Угорщиною. Глава держави ознайомився зі станом реалізації у регіоні Національної програми «Велике будівництво».

Як наголосив він: «Велике будівництво» триває попри карантинні заходи в Україні. «Побачили п’ять садків та п’ять шкіл, які повинні бути готовими незважаючи ні на що, щоб першого вересня щасливі діти пішли в нормальні умови. Розпочато будівництво семи спортивних комплексів – навіть там, де цього не було багато років», – розповів Президент.

Крім того, Володимир Зеленський зауважив, що в межах програми планується до кінця року відремонтувати рекордні 370 км доріг на Закарпатті.

«Це справді велика кількість, якщо з 2018 на 2019 рік у нас було без Маріупольської дороги десь 600 км на всю країну, то тут майже 400 на одну область. Дороги, інфраструктура – один з найважливіших пріоритетів для нашої держави», – підкреслив глава держави.

Окремо в пункті пропуску Президент відвідав мостовий перехід на кордоні через річку Тиса. Главі держави доповіли, що трафік мостом надто щільний через його низьку пропускну здатність. При цьому неможливо модернізувати об’єкт, збільшивши кількість смуг.

«Працюватимемо над тим, щоб зробити ще два нормальні сучасні пропускні пункти, щоб розвантажити трафік», – зазначив Володимир Зеленський. Для оптимізації руху на пропускному пункті в Чопі планується запровадити електронну чергу. Вона синхронізує заїзд транспорту, зокрема вантажних авто, за часом, про який водіїв повідомлятимуть у спеціальному додатку чи у вигляді SMS, повідомляє сайт Президента України.

«Карпатський об’єктив»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини