10527
18:55 10.052020

МЗС України заявляє про відсутність додаткових обмежень для виїзду громадян України за кордон

Політика 6305

У Міністерстві закордонних справ України заявляють про відсутність додаткових обмежень для виїзду громадян України за кордон.

«Чинним законодавством не встановлено жодних додаткових обмежень виїзду громадян України за кордон. В умовах протидії поширенню епідемії коронавірусу в Україні уряд ухвалив рішення про закриття окремих пунктів пропуску через державний кордон, зокрема для повітряного сполучення», – йдеться в поясненні, оприлюдненому пресслужбою українського зовнішньополітичного відомства в неділю.

У МЗС зазначають, що поінформували іноземні дипломатичні представництва в Україні про перелік цих пунктів.

«Іншої інформації про обмеження виїзду за кордон або необхідність отримання від Міністерства закордонних справ України дозволів на виїзд громадян України, зокрема тих, які мають посвідки на проживання за кордоном, МЗС не давало», – повідомили в МЗС.

Крім того, у зовнішньополітичному відомстві зазначили, що в умовах пандемії коронавірусу виконують комунікаційну функцію між центральними органами виконавчої влади, які здійснюють свої повноваження у сфері забезпечення перевезення пасажирів та охорони державного кордону, та іноземними дипломатичними представництвами в Україні, повідомляє Радіо Свобода.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах