10533
17:08 13.052020

Уряд затвердив перспективний план Закарпатської області

Політика 7058

У заключному, прийнятому варіанті перспективного плану області – 64 ОТГ.

Про таке повідомляє експрет з децентралізації Володимир Феськов.

За його словами, у попередній редакції Урядового рішення було 57 об’єднаних громад. Закарпатська обласна рада у вересні прийняла 60.

“Як видно, за останні сім місяців пришвидшилось все і всі, тож наросло громад і змінилась конфігурація перспективних. За підсумком, з’явились Великобийганська, Великоберезька, Верхньокоропецька, Неліпинська, Сюртівська, Холмківська та Золотарівська”,- розповів Володимир Феськов.

“Вважаю рішення Уряду доволі зваженим і найбільш компромісним, при тому, що інституції регіону (державні і недержавні) відверто забуксували в домовленостях або самоусунулись. Це ускладнювало життя жителям громад (неодноразові вуличні акції, протести в кабінетах ОДА) та роботу Мінрегіону.
Останньому було найважче (з ОВВ), адже зміни до проекту могла вносити лише обласна адміністрація (така процедура). Так, та сама, яка з червня місяця чітко і послідовно продовжувала ігнорувати Методику, умудрилась не давати висновки громадам (без Москаля), демонструвала подвійні стандарти в формуванні ОТГ та займалась політиканством до останнього. І я уявляю, в яких умовах міністерству потрібно було знайти аргументи, методи та управу на державних службовців, що «втратили береги». Плюс “звонящі” нардепи. І тут, при всіх “але”, хочеться подякувати Мінрегіону, який виявився ближчим до людей в регіоні, ніж ОДА. І окремо та заслужено – АМУ (цетральний офіс), ВАГ і АОТГ”, – пояснив експерт.

Проєкт рішенння, який прийняли в остаточній реакції, можна вивчити ТУТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах