10630
14:13 4.062020

Нові автобуси та платне паркування: в Ужгороді відбулася сесія міськради

Політика 6207

У четвер, 4 червня, відбулося чергове засідання сесії Ужгородської міської ради. У залі зареєструвалося 32 депутати.

Перед тим як приступити до розгляду порядку денного, міські обранці заслухали жителів багатоповерхівок на вулиці Володимирська, 28. Річ у тім, що вже кілька років місцеві мешканці відстоюють своє право на прибудинкову територію, яку ще 10 років тому віддала тодішня влада у приватну власність. Мова йде про 6 соток із 9-ти. З 2012 року триває судова тяганина між обома зацікавленими сторонами.

За словами мешканців прилеглих багатоповерхівок, це єдина територія із зеленими насадженнями, де відпочивають діти, пенсіонери та інваліди.

Вислухавши людей, міський голова дав доручення юридичному відділу розібратися і назначив особисту зустріч із мешканцями на завтра.

Відтак депутати перейшли до розгляду порядку денного. Оскільки на це засідання було винесено майже сто питань, депутати запропонували проголосувати пакетом за ті проекти рішень, які не мали критичних зауважень.

Зокрема на цій сесії депутати підтримали кілька міських програм. Зокрема, Програму підтримки місцевих підприємців. Основна її мета – створення сприятливих умов для інтенсивного розвитку малого та середнього підприємництва в місті, підвищення його потенціалу, вирішення питання зайнятості, легалізації робочих місць, максимально можливе залучення до підприємницької діяльності соціально незахищених категорій населення та інше.

Усього на програму передбачено майже 2,5 мільйона гривень. У 2020-му, зокрема, з бюджету міста виділять 770 тисяч гривень.

Варто зазначити, що за період 2019 року зареєструвалися в ДПІ у м. Ужгороді 1507 фізичних осіб-підприємців та 333 юридичних осіб. Надходження до міського бюджету з податку доходів фізичних осіб за 2019 рік склали понад 780 мільйонів гривень. Переважна більшість суб’єктів малого підприємництва задіяна у сфері торгівлі та побутового обслуговування населення (магазини, кафе, салони краси, ремонт одягу та ін.). Вона майже на 85 % формується за рахунок приватних підприємців-фізичних осіб, які є найбільшим джерелом надходжень до бюджету міста.

Далі депутати проголосували за купівлю 7 міських автобусів. Йдеться про громадський транспорт із пасажиромісткістю не менше 100 осіб, з низьким рівнем підлоги. Купівля відбудеться на умовах фінансового лізингу. Нагадаємо, нещодавно відбувся конкурс із визначення фінансової установи, яка надасть кращі умови фінансового лізингу і переможцем стало ТОВ «Ексімлізинг».

Підтримали на сесії Ужгородської міськради і зміни до Програми медичного забезпечення ветеранів, інвалідів Великої Вітчизняної війни та учасників бойових дій на 2018-2022 роки, вони пов’язані з реформою системи надання медичних послуг.

Також зміни внесли до Програми безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування пільгової категорії населення Ужгорода на 2019-2020 роки.

Ще одним рішенням внесли зміни до Програми розвитку фізичної культури та спорту, фінансової підтримки кращих спортсменів та команд, покращення матеріально-технічної спортивної бази в Ужгороді на 2019-2021 роки.

Не забули депутати і про Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород на 2018 – 2022 роки та утримання та фінансової підтримки спортивних споруд КП «Стадіон «Авангард» на 2018 – 2020 роки. Майже одноголосно внесли зміни у ці Програми.

Крім того, підтримали депутати й збільшення розміру статутного капіталу КП «Ужгородський комбінат комунальних підприємств», за рахунок майнового внеску – збільшили статутний капітал комунального підприємства «Водоканал м. Ужгорода».

Затвердили на сесії низку містобудівної документації. Йдеться про детальні плани. Один із них включає і територію, де планується парк Перемоги.

Варто зазначити, що на розгляд чергової сесії Ужгородської міської ради був винесений проект про скасування рішення виконкому, яким було запроваджено платне паркування.

Нагадаємо, 3 квітня почався збір підписів під петицією стосовно платного паркування в центрі Ужгорода.

Так, містяни просили переглянути договори міськради із ФОПами, щодо ціноутворення і можливості створення комунального підприємства, яке б опікувалось парковками в місті.

Розглядаючи це питання сьогодні, на засіданні сесії, вирішили таки оголосити повторний конкурс на визначення ФОП, який здійснюватиме послуги платного паркування у центрі Ужгорода. Також депутати вирішили не знімати плату за паркування до кінця карантину.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах