10637
16:24 5.062020

Кабмін вважає, що в нинішній ситуації це найкращий поділ на райони – Гетманенко

Політика 4980

У будівлю Закарпатської облдержадміністрації 3 червня одна за одною навідувалися делегації з мешканців Виноградівського району, через обурення з приводу втілення реформи децентралізації, згідно з якою Виноградово приєднають до Берегівського району.

Колишній голова, а нині – перший заступник голови ОДА Олексій Гетманенко в інтерв’ю журналістам нашого видання та телеканалу «TV21 Ungvár» повідомив: «Сьогодні до нас завітало багато мешканців Виноградівського району. Ми всіх прийняли, вислухали, для нас важлива кожна думка. Проте ОДА не має повноважень щодо розподілу на райони, це компетенція Кабінету Міністрів та Верховної Ради. Наша позиція буде передана Кабінету Міністрів у формі 5 пропозицій, в яких ми сформулюємо коригування деяких важливих питань на підставі 4 офіційних заяв, котрі ми отримали від районних рад. Проте ми знаходимося у важкій ситуації, оскільки кожен хоче іншого: Виноградівський район хоче залишатися Виноградівським, Берегівський – Берегівським, Рахівський – Рахівським, Тячівський – Тячівським. При таких розкладах важко говорити про децентралізацію, адже жодна зі сторін не хоче йти на поступки. Ми прийняли всі чотири заяви, вони містять різні аргументи «за» і «проти» та конструктивні погляди сторін. Остаточного рішення поки немає, відповіді з Верховної Ради не надходило. Зараз розглядається кілька сценаріїв, будуть взяті до уваги різні точки зору.

Нинішній розподіл ініціював Кабінет Міністрів, у теперішній ситуації вважає його найкращим. Наразі це лише план, котрий ми теж маємо отримати сьогодні. Лише після цього зможемо вирішувати, які обґрунтовані пропозиції змін можна буде вносити в перспективний проєкт.

D.P./Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах