10640
16:47 5.062020

Депутати Ужгородщини підтримали освіту і медицину та ряд інших важливих напрямків функціонування і розвитку району. ВІДЕО

Політика 6649

Сьогодні, 5 червня, відбулася чергова 39 сесія Ужгородської районної ради. На засіданні також були запрошені голова Ужгородської райдержадміністрації Вячеслав Дворський, начальник райвідділу поліції Вячеслав Крулько, начальник міжрайонного відділу СБУ Михайло Лях, ряд керівників відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники комунальних установ, закладів та організацій, служб району тощо.

З самого початку у сесійній залі зареєструвалося 30 народних обранців, але згодом кількість депутатів збільшилася, адже повноваження депутата районної ради набув Ковач Габор Габорович. Тож рішення приймали вже 31 депутат райради.

На порядок денний було винесено 16 питань, які стосувалися освітньої, медичної, правоохоронної та господарської сторін життя Ужгородщини.

Зокрема, було прийнято ряд нових та внесено зміни до вже діючих програм, а також рішень. Так, депутатський корпус підтримав абсолютною чи переважною більшістю наступні питання порядку денного: «Про Гутянську початкову школу Ужгородської районної ради», «Про Невицьку початкову школу Ужгородської районної ради», «Про проведення конкурсу на визначення опорних закладів освіти серед закладів загальної середньої освіти Ужгородського району», «Про Програму підтримки територіального управління Служби судової охорони у Закарпатській області на 2020-2021 роки», «Про Програму покращення рівня обслуговування військовозобов’язаних і призовників Ужгородським об’єднаним міським військовим комісаріатом на 2020-2021 роки», «Про Програму профілактики злочинності, забезпечення громадської безпеки і порядку на території Ужгородського району на 2020 – 2021 роки».

Відповідно змін зазнали програми «Турбота», «Програми розвитку та фінансової підтримки КНП «Ужгородська районна клінічна лікарня Ужгородської районної ради Закарпатської області» та інших.

У зв’язку із вищезазначеними прийнятими рішення змін традиційно зазнало і питання бюджету району, депутати також перерозподілили кошти для потреб першої необхідності на поточний рік.

Що цікаво, перед початком роботи сесії у кулуарах районної ради активно обговорювалося питання функціонування Комунального некомерційного підприємства «Ужгородська районна клінічна лікарня Ужгородської районної ради Закарпатської області» у зв’язку з оптимізацією роботи медичного закладу у змінених умовах фінансування і депутати переживали, чи зможуть конструктивно вирішити проблемні аспекти цього питання.

Навіть, були думки, щоб не закривати пленарне засідання сесії, а розв’язавши вищезазначену проблему продовжити засідання через два тижні. Але керівництво райради разом із депутатськими фракціями порадившись знайшли компроміс. Тож, це рішення було підтримано всіма депутатами Ужгородської районної ради.

Юрій КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Всі новини