10698
22:03 12.062020

Про Берегівський район

Політика 7353

Олексій Петров прокоментував поділ Закарпаття на райони, зокрема створення Берегівського району: “Відповів на брифінгу на питання журналістів щодо створення районів, Берегівського зокрема:

Створення районів – це компетенція державної влади, це не рівень обладміністрації. При моделюванні районів виконані законодавчі вимоги і методичні рекомендації щодо критеріїв формування адмінстративно-територіального одиниць субрегіонального(районного) рівня.

Створений Берегівський район відповідає критеріям кількості населення у адміністративно-територіальній одиниці як української методології, так і європейської системи територіального поділу країни – NUTC (НАЦ) – за якою невеликі регіони починають формувати від 150 тисяч населення. Розширений Берегівський район матиме 195тис 600 людей.

За методикою райцентром обирають те місто, яке є ближчим до кордону. Таким є Берегово, також місто має обласне підпорядкування. Відповідає державній стратегії транскордонного співробітництва, тут уже наявні інструментарії до міжнародної співпраці. Райцентр – на кордоні із Євросоюзом. Стоїть на спроектованій міжнародній магістралі М3 –5 Крітський транспортний коридор. Це інфраструктурна точка доступу до залучення інвестицій. А відповідно – розвитку регіону.

Утворення району, районного центру – це насамперед – представництво державної влади на місцевому рівні. Щодо національного складу чи етнічного принципу формування районів – мова про це не йде! Під час формування районів враховують питання державного управління, державної політики. На першому місці – інтереси держави та громадян України. Усіх мешканців ми розглядаємо як громадян України, незалежно від національності. Якщо працюють державні інституції, то загроз не має бути.”

Закарпатська ОДА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах