10728
10:42 25.062020

Депутати Мукачівської міськради звернулися до урядових інституцій щодо аварійний мостів

Політика 4664

На черговій сесії міськради депутати прийняли звернення до уряду, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та ОДА. Йдеться про аварійний стан мостів, які розташовані над залізничними коліями, по вулицях Берегівська та Масарика Томаша.

Через ці мости, та залізничними коліями під ними, проходять транспортні магістралі державного значення, які сполучають міста України із країнами Європи та забезпечують пропуск вантажних та пасажирських перевезень.

Відповідно до технічного звіту з обстеження автошляхопроводу по Масарика Томаша, побудованого у 1972 році через електрифіковану залізницю, проведеного лабораторією з діагностики технічного стану “БудТестЦентр”, визначені основні дефекти та ушкодження споруди: руйнування та корозія, перекоси та механічні ушкодження опор, руйнування та поперечні тріщини в плитах тротуарів, тріщини елементів мостового полотна та інше.

Відповідно до акту комісійного огляду автошляхопроводу по вул. Берегівська, який побудований у 1973 році і перетинає електрифіковану залізничну колію, визначені такі недоліки: руйнування бетонних балок, розмороження захисного бетонного шару з відокремленням арматури, руйнування металевих елементів та падіння бетонних частин на залізничну колію та інше.

Відтак, використання даних мостових конструкцій стає вкрай небезпечним та може призвести до руйнації опорних елементів, що несе загрозу населенню та інфраструктурі міста, і, як наслідок — можливість виникнення надзвичайної ситуації.

Мукачівським міським комунальним підприємством «Мукачевопроект» розроблена проектно-кошторисна документація на реконструкцію шляхопроводу по вул. Масарика Томаша. Загальна кошторисна вартість будівництва складає 113 млн. 846 тис.грн. Реалізація проєкту становить вагому частину для бюджету міста Мукачева і унеможливить завершення інших соціально важливих об’єктів. Відтак, виконавчий комітет Мукачівської міської ради у 2018-2019 роках надав пакет документів з “Реконструкції шляхопроводу по вул. Масарика Томаша у м.Мукачево” для участі у додатковому конкурсному відборі інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в Закарпатській області. В разі позитивного вирішення даного питання, виконавчий комітет Мукачівської міської ради готовий виготовити також проектно-кошторисну документацію на реконструкцію шляхопроводу по вул. Берегівська.

Також депутати звертають увагу на автодорогу Т-07-39 Об’їзд м. Мукачево км 0+000–9+100, що знаходиться в незадовільному стані. Зауважимо, що за рахунок міського бюджету у 2015-2016 рр. уже проведено ремонт частини вищезгаданої об’їзної, а саме вул. Пряшівська протяжністю близько 2 км на загальну суму 14,3 млн.грн.

Міські депутати звернулися щодо фінансування будівельно-монтажних робіт ремонту мостів по вул. Берегівська-об’їзна, вул. Масарика Томаша та об’їзної автодороги м.Мукачево.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини