10857
20:15 23.072020

Бюджет та мільйони на благоустрій: за що голосували депутати Ужгородської міськради. Фото, Відео

Політика 6905

У четвер, 23 липня, відбулося чергове засідання сесії Ужгородської міської ради. Розпочалося воно з хвилини мовчання. Присутні вшанували пам’ять Мілана Шашіка, єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії, який днями відійшов у Вічність. 

– Це велика втрата для Закарпаття. Владика зробив дуже багато для розбудови греко-католицької церкви. Думаю у скорому часу в Ужгороді з’явиться вулиця чи сквер, який буде названий іменем єпископа, – наголосив Богдан Андріїв.

Відтак міський голова вручив сертифікати переможцям премії міського голови для обдарованої молоді міста. Троє молодих людей здобули перемогу та фінансову винагороду в розмірі 10 тис грн. Власниками сертифікатів стали: Яна Голінка, студентка ІV курсу «Природничо-гуманітарного фахового коледжу» (спеціальність «Право»). Дівчина перемогла у номінації «наукові досягнення»; а ось в номінації творчі досягнення перемогу здобув Сергій Фанта, студент І курсу «Ужгородського інституту культури і мистецтв»; за «внесок у розвиток молодіжного руху» нагородили Володимира Поповича, студента ІІ курсу факультету суспільних наук УжНУ.

Відтак депутати заслухали низку звернень громадян, щодо благоустрою внутрішньоквартальних територій ОСББ, стану доріг, а також звернення керівництва школи №5, щодо заміни санвузлів.

Міський голова пообіцяв усім громадянам посприяти у вирішенні їхніх питань. До речі, на цьому засіданні  депутати відкоригували програму благоустрою міста. Загалом на фінансування об’єктів благоустрою Ужгорода планують витратити 116 мільйонів гривень. Тільки 16 мільйонів гривень депутати виділили на капремонти внутрішньоквартальних територій. За ці кошти планується відремонтувати 18 об’єктів. Не забули і про дороги. Цьогоріч на утримання доріг міста мали витратити 34 мільйони гривень. Зараз же цю суму подвоїли і збільшили до 72 мільйонів лише на капітальні ремонти. 

Що стосується бюджету Ужгорода, то на цьому засіданні затвердили звіт про його виконання за перший квартал. За січень-березень 2020 року місто отримало 330 тисяч гривень. Вже традиційно бюджет наповнюють платники податків – майже 80% від усієї суми в бюджет сплатили саме вони. Решта 20% – офіційні трансферти.

Варто зазначити, що на цій сесії було прийнято низку важливих міських програм. До прикладу, депутати підтримали дві медичні програми на 2021 – 2023 роки: Програму забезпечення мешканців м.Ужгород, які страждають на рідкісні захворювання, лікарськими засобами та Програму безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування пільгової категорії населення м.Ужгород.  

Також депутати внесли зміни в чинну програму протидії захворюванню на туберкульоз на 2018-2022 роки. 

Вже цього року додатково із міського бюджету буде виділено близько 750 тисяч гривень. Гроші підуть на закупівлю вакцин БЦЖ, ліків від туберкульозу, покращення діагностики та роботу лабораторій. 

Загалом на цій сесії депутати внесли зміни до ряду міських програм: приватизації об’єктів комунальної власності на 2019-2020 роки; комплексної програми відновлення історичного центру Ужгорода на 2017-2020 роки; реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення Ужгорода на 2017-2020 роки; фінансової підтримки комунальних підприємств на 2018-2022 роки; матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони на 2019-2020 роки; мобілізаційної підготовки м.Ужгород на 2020 рік; розвитку транскордонного співробітництва та підтримки імплементації проєктів міжнародної технічної допомоги в м. Ужгород на 2018-2022 роки;   інформатизації діяльності Ужгородської міської ради та її виконавчих органів на 2020-2022 роки.

Розглянули депутати і низку земельних рішень. Зокрема під час засідання було затверджено понад два десятки детальних планів територій.

Наприкінці засідання міські обранці прийняли також два звернення. До керівництва держави, щодо скасування абонплати за транспортування газу, а також до голови Закарпатської обласної державної адміністрації про підтримку будівництва сміттєпереробного комплексу на території Ірлявської сільської ради.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Знайти роботу із зарплатою понад 12 тисяч гривень допоможуть у Закарпатській обласній службі зайнятості
12:19
24 рулони незадекларованої імпортної плівки для ламінування опинилися на складі Закарпатської митниці
11:55
У суботу «Минай» зіграє з одеським «Чорноморцем»
11:39
В Ужгороді різко подешевшала рання капуста
11:24
На Хустщині під час земляних робіт виявили кілька мінометних мін
10:52
На Закарпатті збирають перші білі гриби
10:34
У Мукачеві перевіряли, як паркуються на місцях для водіїв з інвалідністю
09:37
Студенти Ужгородського національного університету завітали до прикордонного підрозділу
09:18
Із 20 до 27 квітня тривають профілактичні заходи з боротьби з торгівлею людьми
09:00
Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України провів зустріч із закарпатськими перевізниками
08:45
Всі новини