10887
14:39 14.082020

Заява ТУКЗ-КМКС щодо співпраці під час виборів

Політика 7817

Товариство угорської культури Закарпаття (КМКС) внесло наступні пропозиції щодо співпраці угорських партій на місцевих виборах:

Спільний список в області, Ужгородському та Мукачівському районах, а також Виноградівській, Королевській, Великолучківській, Солотвинській, Тячівській, Холмківській та Вишківській ОТГ.

Паралельні списки в Берегівському районі, а також Берегівській, Вилоцькій, Пийтерфолвівській та Чопській ОТГ із домовленістю про співпрацю фракцій після виборів.

Спільна підтримка кандидатів у Батівській, Великоберезькій, Бийганівській, Косоньській, Великодоброньській, Сюртівській, Горондівській, Баранинській ОТГ, а також кандидатів на посаду голів ОТГ.

Пропозиція базується на двох принципах:

Зважаючи на специфіку виборчої системи 2020 року, кожна партія може зазначати на бюлетені своїх кандидатів. Тому там, де відсоток угорців високий і прохід обох партій певний, доцільно створювати паралельний список, оскільки, з одного боку, обидві партії можуть повною мірою скористатися мотивуючою силою відомих імен членів своєї партії, а з іншого – можуть краще мобілізувати своїх виборців. Ці вигоди будуть втрачені при створення спільного списку. Однак там, де живе мало угорців і подолання порогу проблематичне, слід створити спільний список.

Голосування 2015 року показало, що через місцевий характер виборів не можна уникнути домовленостей на місцях. Угода на рівні області не може гарантувати співпрацю на місцевому рівні, ані при створенні списку, ані щодо співробітництва між фракціями. Якщо ми хочемо досягти результату, всі списки та всі кандидати повинні бути узгоджені й на певному місцевому рівні: про обласну співпрацю – на рівні області, про районну – на районному рівні, про співпрацю в населених пунктах – на рівні населених пунктів.

Товариство угорської культури Закарпаття (КМКС) здивоване, що інша угорська партія вирішила не вести переговори про співпрацю. Організація вважає, що часткова угода є кращою, ніж ніяка, і тому готова продовжувати переговори.

Ужгород, 13 серпня 2020 р.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах