10925
11:08 19.082020

Україна та Словаччина остаточно домовилася про запуск аеропорту «Ужгород»

Політика 5037

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що разом зі словацьким колегою Ігорем Матовичем дійшли згоди щодо відновлення роботи міжнародного аеропорту “Ужгород”.

“Обговорили актуальні питання з прем’єр-міністром Словаччини Ігорем Матовичем. Сьогодні дали зелене світло для відновлення роботи аеропорту “Ужгород”, – повідомив Шмигаль. Він додав, що залишилось формально підписати міжурядові угоди.

Що цьому передувало

  • Регулярні польоти з ужгородського аеропорту припинили на початку червня 2018 року. Наприкінці того ж року він отримав сертифікат від Європейського агентства з безпеки польотів (EASA). Та лише 15 березня 2019 року аеропорт після перерви відновив обслуговування регулярних рейсів.
  • Та все ж для повноцінної роботи необхідна міжурядова угода між Україною та Словацькою Республікою, адже злітна смуга там завершується якраз перед кордоном і літаки після зльоту опиняються в іншій країні.
  • 10 червня український уряд схвалив проєкт угоди про використання частини повітряного простору Словаччини в аеропорту Ужгорода.

УНІАН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах