10972
13:32 31.082020

Мукачівський районний осередок ТУКЗ-КМКС провів установчі збори з метою оновлення керівного складу

Політика 4861

Мукачівський районний осередок Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) 29 серпня провів установчі збори для оновлення керівного складу в приміщенні ліцею ім. святого Іштвана. Установчі збори місцевих осередків у селах району вдалося провести ще до карантину. Зібрання відбулося з дотриманням протиепідемічних правил за участю лише трьох десятків представників організації.

Після ухвалення порядку денного про роботу протягом 2019 року відзвітував голова Мукачівського районного осередку ТУКЗ-КМКС Гейза Гулачі. Він зазначив, що до епідемії організація провела близько 65 культурних заходів. З податків БФ КМКС Мукачівська районна рада використала 1,88 млн гривень. Участь у Програмі економічного розвитку Егана Еде у 2019 році взяли 189 представників Мукачівського району. Завдяки БФ КМКС підтримку на харчування отримали 880 дітей, матеріальну допомогу – 556 працівників освітньої галузі, 225 – медичної, а також 18 працівників сфери культури. Крім того, пан Гулачі повідомив, що протягом 2019 року вдалося придбати земельну ділянку навколо офісу організації.

Голова ТУКЗ-КМКС Василь Брензович наголосив, що минулий рік, як і нинішній, не був легким для Товариства, відтак подякував присутнім членам за самовіддану роботу. «Бачимо, що світ бурлить, пік настане, імовірно, восени, коли в США відбудуться президентські вибори, а в Україні – місцеві», – зазначив пан Брензович. Він також підкреслив, що, незважаючи на очікування, ситуація стосовно нацменшин у мовному питанні не змінилася, антиугорські акції тривають. «Святкування 20 серпня затьмарили повідомлення про мінування та листи з погрозами. За таких обставин готуємося до місцевих виборів, котрі будуть непростими з кількох причин. З одного боку, було прийнято надзвичайно складний і непрозорий виборчий закон, а з іншого – паралельно з виборами відбувається адміністративна реформа, і село Жнятино – яскравий приклад того, наскільки враховується думка громади», – сказав Василь Брензович і наголосив, що, незважаючи на це, КМКС висуватиме кандидатів на вибори.

За підсумками голосування за оновлення керівного складу на наступні три роки очільником районного осередку переобрали Гейзу Гулачі, заступниками – Єву Бімбу, Маргіт Товт, Сільвію Орос.

Пан Гулачі наголосив: хоча адміністративний поділ області змінився, організація поки що не запровадила змін.

Янош Товт/Tóth János/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах