10990
09:56 6.092020

Відмова у в’їзді державному секретарю Угорщини Потапі в Україні трапилася не з політичних причин – МЗС

Політика 5191

МЗС України із подивом сприйняло заяву консула Генерального консульства Угорщини в Україні щодо заборони на в’їзд Державному секретареві Канцелярії Прем’єр-міністра Угорщини Яношу-Арпаду Потапі, оскільки воно не має політичного характеру, – йдеться в коментарі МЗС України щодо відмови в’їзду на територію України Державному секретарю Угорщини.

Неможливість в’їзду пов’язана із введеними Урядом України обмеженнями на в’їзд іноземців у контексті протидії пандемії коронавірусу, що добре відомо угорській стороні і не має політичного характеру, йдеться у заяві, опублікованій на сайті міністерства.

«У цьому контексті вважаємо неприпустимими висловлювання консула Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ласло Куті на урочистостях 3 вересня з нагоди відкриття відремонтованої середньої школи №10 ім. Габора Дойки в м. Ужгород», – йдеться в заяві.

Така риторика дипломата свідчить про неповагу до законів країни перебування і свідомо вводить в оману громадськість, не сприяючи нормалізації українсько-угорських відносин. «Ми очікуємо, що будуть зроблені відповідні висновки», – підкреслюють у міністерстві.

«Ми з розумінням ставимося до запроваджених Угорщиною обмежень у контексті протидії пандемії коронавірусу й очікуємо на таку саму повагу з угорського боку до рішень уряду України», – зазначають у МЗС.

«У зв’язку з викладеним до МЗС буде запрошено посла Угорщини в Україні», – наголосили в міністерстві.

karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах