11075
16:27 20.092020

Загальні збори з оновлення керівного складу: Василь Брензович очолюватиме ТУКЗ-КМКС і протягом наступних трьох років

Політика 28078

Під час загальних зборів представників Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) у місті Берегово 19 вересня Василя Брензовича обрали головою організації на наступні три роки.

У своїй промові, під час якої очільник ТУКЗ-КМКС відзвітував про роботу організації протягом минулих трьох років, він наголосив, що програми підтримки, які стартували 5-10 років тому, продовжувались.

«За останні п’ять років для Закарпаття було виділено 56 мільйонів доларів на розвиток Закарпаття та для підтримки угорської громади області», – сказав В. Брензович і додав, що під час останніх переговорів було вирішено продовжувати програми підтримки з боку Угорщини.

Щодо майбутніх місцевих виборів 25 жовтня Василь Брензович повідомив, що КМКС підтримає Золтана Баб’яка, діючого Берегівського міського голову, і на наступних виборах. Співпраця з Демократичною спілкою угорців України (УМДС), завдяки якій під час попередніх виборів удалося досягти значних результатів, тепер не вдалася, проте ТУКЗ-КМКС до останнього залишав місця для їхніх представників у списку кандидатів в обласну раду. Відтак Чаба Пийтер та Карой Резеш прийняли запрошення КМКС, тож вони йдуть на вибори у списку КМКС.

Підводячи підсумки минулорічних президентських та парламентських виборів, політик заявив: надії на зміни не справдилися, необґрунтовані судові процеси проти угорців Закарпаття продовжуються. Наразі в українсько-угорських відносинах не відбулося покращення, але майбутня зустріч міністрів МЗС Кулеби та Сійярто може стати ще одним кроком уперед.

«Ставка жовтневих виборів: чи буде представництво інтересів закарпатських угорців в органах місцевого самоврядування. Таке представництво, яке наважиться реально захищати наші права», – підкреслив Василь Брензович, додавши, що є й інше важливе питання – чи продовжуватимуться ті програми підтримки, які успішно розпочаті та тривають. «Ми будемо боротися за це на виборах!» – наголосив він.

Заступник голови ТУКЗ-КМКС Йосип Борто, у свою чергу, підкреслив: «Коли корабель у бурхливих водах накриває хвилями, а на борту ще й вирує епідемія, капітаном корабля має бути досвідчена та смілива людина, котра здатна утримати судно на плаву та доставити його до пункту призначення. І ця людина – Василь Брензович!» – наголосив Йосип Борто.

Оскільки інших кандидатів не висувалося, присутні делегати одноголосно обрали очільником ТУКЗ-КМКС Василя Брензовича, заступниками – Йосипа Борто та Гейзу Гулачі.

CsA/Kárpátaljahetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини