11084
13:50 21.092020

КМКС – Партія угорців України визначилася зі списком кандидатів

Політика 12517

На своїх партійних зборах 19 вересня “КМКС” – Партія угорців України прийняла рішення щодо списку кандидатів для участі у місцевих виборах 25 жовтня. Члени партії проголосували за списки кандидатів до обласної, районних, об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та міських рад.

Засідання відбулося в атріумі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, під головуванням заступника голови Товариства угорської культури Закарпаття ТУКЗ-КМКС Йосипа Борто. Учасники одноголосно проголосували за кандидатів по округах. Список депутатів від КМКС до обласної ради очолив Василь Брензович.

„За нашими плечима величезний обсяг роботи, оскільки ми висуваємо кандидатів у всіх населених пунктах, районах Закарпаття, де проживають угорці, а також до обласної ради, а це означає сотні кандидатів”, – зазначив голова ТУКЗ-КМКС Василь Брензович. КМКС вважає вибори дуже важливими, ставка яких є надзвичайно висока: „З одного боку, важливо потрапити на всі рівні, щоб угорці та угорські інтереси були представлені, а з іншого боку, щоб ми могли продовжувати вдосконалення, які ми проводили на Закарпатті за останні роки”, – підкреслив він. Нині триває реалізація програми розвитку дитячих садочків, базової шкільної програми, програми Східного партнерства, реалізації плану Еган Еде, соціальних виплат та інших планів на майбутнє, додав голова ТУКЗ-КМКС.

„Звідки б я не дивився, кожна точка життя – це політика, чи то освіта, чи охорона здоров’я тощо. І працює вона, як домогосподарство. Ми знаємо, що грошей завжди вистачає на те, на що ми їх заділимо і на що ми хочемо їх витратити. Тому нам також потрібно бути там, у великій економіці, щоб на наші справи – навчання рідною мовою, охорону здоров’я, дорожню мережу – були державні гроші… – зазначила Орос Ілдика, наголосивши: Нашим буде те, що ми виборемо собі! Ось чому потрібно піти на виборчі дільниці та обрати тих людей, які продовжать цю боротьбу!”

Представництво інтересів угорців у радах на різних рівнях працюватиме лише за присутності кандидатів від угорських партій, заявив Йосип Борто, додавши: угорські нардепи повинні бути присутніми в радах у такій кількості, щоб вони мали вагу та могли впливати на рішення, які впливають на повсякденне життя всіх нас.

Секретар із політичних та комунікаційних питань КМКС Кароліна Дорчі повідомила співробітникам TБ21 Ужгород: „Сьогодні Товариство угорської культури Закарпаття та його партія прийняли надзвичайно важливе рішення: ми беремо участь у виборах і нам вдалося остаточно скласти наші списки. Ми висуваємо на вибори таких кандидатів, для яких головне – Закарпаття! Нічого не залишається позаду, крім як іти вперед!»

„Про далекоглядність КМКС свідчить той факт, що до списків було включено багато молодих людей, – наголосив Іштван Добша, голова Молодіжного товариства угорської культури Закарпаття. – Я вважаю, що це дуже правильне рішення, тому що для нас, молодих людей, дуже важливо не випускати майбутнє з наших рук. Нам потрібно бути там, де приймаються ці рішення, і я ще раз закликаю всіх молодих людей взяти участь у виборах 25 жовтня та підтримати своїми голосами кандидатів КМКС!“

Csuha Alexandra/Kárpátalja hetilap/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах