4271
17:56 23.092020

Під час візиту до Словаччини буде укладено угоду для відновлення регулярних польотів до аеропорту Ужгорода – Зеленський

Політика 4428

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що у взаєминах зі Словаччиною перспективними є низка інфраструктурних проектів, серед яких відновлення повноцінного функціонування Міжнародного аеропорту “Ужгород”.

“Під час мого візиту заплановано укладення угоди, яка дозволить відновити регулярні польоти до Ужгорода”, – сказав він в інтерв’ю словацькому виданню Hospodárske noviny, пише Інтерфакс-Україна.

Зеленський зазначив, що є спільне стратегічне бачення України і Словаччини у розвитку транзитного потенціалу та вдосконалення доставки вантажів у контейнерах з ЄС до Китаю і в зворотному напрямку, і слід активізувати роботу сторін із розвитку логістичних терміналів у Чопі, Мукачеві, Кошице.

“Енергетична безпека – безумовно, наш стратегічний пріоритет. Ефективна співпраця між операторами наших країн за європейськими правилами дасть максимальний економічний ефект”, – наголосив він.

Зеленський переконаний, що Україна і Словаччина мають розвивати взаємовигідні торговельно-економічні відносини.

“Бачимо потенціал для нарощування співпраці в сільському господарстві. Україна займає провідні позиції в системі світової продовольчої безпеки, є надійним торговельним партнером, який послідовно дбає про якість власної продовольчої та сільськогосподарської продукції, приводячи її у відповідність з нормами та стандартами ЄС”, – зазначив він.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах