11221
12:39 15.102020

На заключному засіданні Ужгородської міськради депутати голосували за благоустрій та виключили всі земельні питання

Політика 9155

У четвер, 15 жовтня, відбулося заключне засідання сесії Ужгородської міської ради VІІ скликання. На порядку денному у міських обранців була майже сотня питань. Безліч з них стосувалися землі: затвердження детальних планів території, проектів землеустрою тощо. 

Оскільки у ЗМІ писали про “фінальний дерибан” цього скликання сесії Ужгородської міської ради, міський голова вирішив зняти усі скандальні питання з розгляду. 

– Аби не дискредитовувати діяльність Ужгородської міської ради, я хочу зняти всі ці питання. Розглянемо їх вже після виборів. Хай нове скликання ради приймає рішення, – наголосив Богдан Андріїв.

Відтак до міських обранців звернувся житель проспекту Свободи, 45, щодо перекриття покрівлі будинку. Депутати пообіцяли вирішити нарешті це питання і виділити необхідні кошти.

Далі – почали розглядати питання порядку денного. Насамперед, проголосували за створення системи зберігання і використання геопросторових  даних на території міста Ужгород.

Рішення передбачає вимоги,  необхідні для створення геопорталу міста. Як йдеться у проекті рішення, при здачі об’єкта в експлуатацію слід надавати до управління державного архітектурно-будівельного контролю виконавче знімання забудованої території відповідно до генерального плану забудови та виданих технічних умов експлуатуючими організаціями з відміткою КП «Архітектурно-планувального бюро» про нанесення таких інженерних мереж на карту міста. Також виконавчі схеми мереж до КП «Архітектурно-планувальне бюро» для нанесення їх на карту міста повинні подати КП «Водоканал м. Ужгорода», ПрАТ «Закарпаттяобленерго», ПАТ «Закарпатгаз».

Також депутати підтримали рішення про створення комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ужгородської міської ради та затвердження у новій редакції Статуту «Інклюзивно-ресурсного центру № 1».

Депутати також доповнили  Програму фінансування видатків на житлово-комунальні послуги Почесним громадянам м. Ужгород на 2020 рік та окремим рішенням надали матеріальну допомогу на лікування майже двом десяткам ужгородцям.  

Затвердили депутати і Програму надання шефської допомоги військовим частинам, розташованим на території міста, на 2021-2022 роки. Програма спрямована на забезпечення належної боєздатності військових частин А-1778, 3002 Національної гвардії України в мирний та воєнний час тощо. На виконання Програми на 2 роки передбачили 800 тис. грн.

Тут варто зазначити також, що у 2021 році в Ужгороді діятиме Програма підтримки військовослужбовців військової служби за контрактом (фінансування Програми – 1 млн грн). Йдеться про надання одноразової грошової матеріальної допомоги контрактникам, які будуть зараховані з 1 січня 2021 року на службу. 

Комплексну Програму відновлення історичного центру м. Ужгорода на 2021-2023 роки прийняли сьогодні депутати. Документ передбачає проведення робіт із визначення технічного стану будівель, споруд та об’єктів благоустрою;  збереження унікального історико-архітектурного середовища одночасно із створенням сучасної міської інфраструктури. На реалізацію Програми передбачили  32 млн 122 тис 411 грн. Затвердили також Програму реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення міста Ужгород на 2021- 2023 роки. Мета Програми полягає у відновленні роботи мережі зовнішнього освітлення міських шляхів, пішохідних зон та внутрішньоквартальних територій міста, влаштування системи декоративного підсвічування архітектури міста, автоматизації роботи та покращення якості освітлення міста в цілому.

Далі міські обранці внесли зміни до кількох програм: фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгорода на 2018 – 2022 роки; капітального ремонту житлового фонду на 2018 – 2022 роки; благоустрою міста Ужгорода на 2018 – 2022 роки, також до Програми економічного і соціального розвитку Ужгорода на 2020 рік.

Ще одним рішенням сесії збільшили розмір статутного капіталу комунального підприємства «Водоканал м. Ужгорода» на 2 млн 500 тис. грн за рахунок грошового внеску власника (Ужгородської міської ради) і 2 млн 977 тис. 157 грн за рахунок майнового внеску власника (Ужгородської міської ради) та затвердили його в розмірі 113 млн 819 тис. 628 грн.

Насамкінець міський голова Богдан Андріїв побажав усім успіхів на виборах 25 жовтня. 

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах