11255
12:38 22.102020

Відбулося заключне засідання Берегівської районної ради

Політика 4323

На заключне сесійне засідання Берегівської районної ради, яке планувалося на 16 жовтня, спочатку було винесено на розгляд 20 пунктів порядку денного, проте засідання відклали, оскільки не з’явилася мінімально необхідна для проведення сесії кількість депутатів (18).

Серед запланованих питань порядку денного – внесення змін до районного бюджету для забезпечення виплати заробітних плат працівникам навчальних закладів, про майно, що знаходиться у спільній сумісній власності територіальних громад сіл, селища Берегівського району та територіальної громади м. Берегово, про погодження передачі нерухомих об’єктів: амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Свобода Берегівського району та амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Дийда Берегівського району у комунальну власність територіальних громад, питання щодо роботи Берегівської центральної районної лікарні імені Бертолона Ліннера та Берегівського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Слід зазначити, що і засідання комісій напередодні сесії райради проходили з великою кількістю відсутніх членів або взагалі не проводилися, оскільки члени кількох політичних груп просто не відвідували їх. Це також незрозуміло, оскільки більшість депутатів, які своєю відсутністю перешкоджають подальшій роботі освітніх та медичних закладів району і тим самим блокують вирішення низки важливих питань, все ще очікують отримати від виборців на місцевих виборах голоси, адже більшість із них фігурують у списках кандидатів від різних партій.

Протягом цього року присутні на засіданнях районної ради звикли до того, що представники другої за величиною 8-членної фракції «Єдиний центр», четверо членів «Відродження» та троє партії «Солідарність» були відсутні на засіданнях, проте зараз, чомусь, до них приєдналися і представники Демократичного союзу угорців України (УМДС). Адже троє із семи членів фракції зареєструвалися на засідання, проте покинули зал ще до його початку.

Тож на засіданні у повному складі з’явилася лише фракція КМКС, але марно, адже не зібрався кворум. Відтак, голова райради Йожеф Шін переніс засідання на 20 жовтня.

Врешті, в цей день все ж зібралася достатня для ухвалення рішень кількість депутатів – 20, з яких 11 – члени фракції КМКС.

Відтак, депутати ухвалили бюджетні питання та погодження передачі нерухомих об’єктів.

Після кількох невдалих спроб нарешті було схвалено довгостроковий план розвитку Берегівського району, що має стратегічне значення головним чином через те, що містить план об’їзної дороги навколо Берегова.

Наприкінці засідання голова районної ради Йожеф Шін подякував депутатам та працівникам апарату за роботу протягом останніх 5 років. Також висловив вдячність Віталій Матій, заступник голови Берегівської РДА, котрий вручив грамоти Йожефу Шіну, його заступнику Ласло Горвату та керівникам фракцій районної ради.

felvégi/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах