11413
17:38 6.112020

Петер Сійярто поширив пост у Facebook про відносини з Україною

Політика 4495

Міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, перебуваючи в карантині, поширив пост про стан угорсько-українських відносин.

«Щоденник карантину – 4 день, частина 2.

На жаль, останнім часом наші стосунки з Україною знову погіршилися. Однак це нікому не на руку: ані їм, ані нам, але найменше – угорцям Закарпаття.

На щастя, протягом останніх днів ми отримали позитивні сигнали, серед них зустріч нашого посла у Києві із заступником міністра закордонних справ, а також вчорашнє «мирне» інтерв’ю з моїм колегою Дмитром Кулебою. Сьогодні я отримав від нього приємне смс-повідомлення («Жоден COVID не може вас перемогти»), а потім ми поспілкувалися по телефону.

Ми вирішили залишити позаду загострену атмосферу, яка виникла навколо та після місцевих виборів в Україні, не дозволимо значним зусиллям, які ми доклали для нормалізації відносин, бути витраченими дарма. Ми повертаємось до позитивних тем і розвиваємо співпрацю.

Пандемія ставить серйозні виклики перед державами та урядами обох країн, оскільки потрібно одночасно захищати здоров’я й життя людей та вести економіку.

Щодо двосторонніх відносин ми поставили за мету зробити їх такими, як матч «Фраді – Динамо Київ»: ефектними, якісними і в підсумку нічия».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах