11451
09:23 15.112020

У Буштинській ОТГ на Закарпатті провели перше засідання сесії селищної ради

Політика 10283

У суботу, 14 листопада, відбулося перше пленарне засідання установчої сесії селищної ради Буштинської ОТГ, до якої увійшли 7 населених пунктів – смт Буштино, села Вонігово, Новобарово, Дулово, Теребля, Кричово та Чумальово.

Передусім, голова Буштинської селищної територіальної виборчої комісії Іван Паш поінформував присутніх, що зареєструвалися 24 депутати селищної ради. 2 депутати від політичної партії «Рідне Закарпаття» – Юрій Гісем та Михайло Даруда – не зареєструвалися, але, згідно з законом, у них для реєстрації ще є час.

Подякував за роботу попередньому Буштинському селищному голові І.Ю.Пашу, селищній та дільничним виборчим комісіям та виборцям громади.

Відтак ознайомив усіх із результатами виборів. Так, новообраний голова ОТГ Руслан Янчій отримав і мандат депутата селищної ради від політичної партії «Слуга народу», від якого відмовився, подавши заяву. Тож голова СТВК вручив йому посвідчення голови Буштинської ОТГ.

Від депутатських мандатів відмовилися ще 7 обраних депутатів. Це Паканич Ангеліна Василівна («Слуга народу»), Лях Іван Михайлович («Слуга народу»), Галамбіца Іван Іванович від «Команди Андрія Балоги» у зв’язку з обранням до Закарпатської обласної ради, Стойка Світлана Василівна («Слуга народу»), Пацкан Анжеліка Василівна («Слуга народу»), Кричфалушій Василь Васильович («Слуга народу»), Кевешлігеті Наталія Іванівна («Слуга народу»). Замість них до ради увійшли наступні за списками депутати.

Таким чином, депутатами Буштинської селищної ради зареєстровані Паш Іван Юрійович, Данилич Ріта Василівна, Лукач Іван Іванович (від «Команди Андрія Балоги»), Орсаг Ольга Іванівна (від «Рідного Закарпаття») – з поважних причин була відсутня, Токач Олеся Іванівна, Пийтер Юрій Васильович, Михалчич Олександр Васильович, Терпак Іван Васильович, Данич Юрій Юрійович, Груля Ніна Володимирівна, Майор Василь Антонович, Головка Іван Степанович, Бенца Іван Іванович (від «Слуги народу»), Антонюк Маріанна Анатоліївна, Мадай Юрій Васильович, Рацин Руслан Петрович, Мацола Михайло Іванович, Немеш Олеся Сергіївна, Патрус Василь Миколайович («За майбутнє»), Суходольський Іван Іванович, Келемен Іван Юрійович, Паканич Михайло Андрійович (ВО «Батьківщина»), Цубера Ернест Васильович, Коць Діана Василівна (ОПЗЖ).

Всім присутнім депутатам вручили посвідчення. Наймолодшому з них – Івану Бенці – майже 25 років, найстаршому – Івану Келемену – 62.

Відтак голова Буштинської ОТГ Руслан Янчій склав та підписав присягу селищного голови. Подякував мешканцям громади за довіру, пообіцяв не підвести, дотримуватись закону та захищати. Також привітав з обранням депутатів ОТГ і оголосив про закриття першого засідання першої сесії – у зв’язку з карантинними обмеженнями, і щоби грамотно і чітко скласти діючу раду, почути думки депутатів щодо складу депутатських комісій та виконкому.

Наприкінці Буштинський селищний голова минулого скликання Іван Паш подякував колишнім депутатам за роботу, привітав новообраних колег та наголосив, що всім варто забути про власні інтереси, а конструктивно працювати на благо громади.

Наталія Маджара, Tyachiv.com.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Всі новини