11486
13:28 22.112020

Ужгород обирає міського голову. Відео

Політика 5613

22 листопада в одинадцяти великих містах України відбувається другий тур мерських виборів. 

Міських голів обиратимуть в Ужгороді, Дніпрі, Львові, Черкасах, Полтаві, Рівному, Миколаєві, Слов’янську, Нікополі та Дрогобичі.

В обласному центрі Закарпаття у другому турі змагаються чинний мер-самовисуванець Богдан Андріїв – 25%, а також представник “Слуги народу” Віктор Щадей – 17%.

Цікаво, що у ніч перед днем голосування суд скасував реєстрацію спостерігачів від Віктора Щадея.

Річ у тім, що спостерігачі від Щадея були подані під формулюванням, що він є самостійним суб’єктом виборчого процесу, насправді ж він є кандидатом, якого висунула партія “Слуга народу”.

Що стосується чинного міського голови, то як повідомлялося, напередодні Служба безпеки України викрила схему підкупу виборців на його користь. Богдан Андріїв назвав викриття СБУ провокацією проти себе.

Загалом вибори в Ужгороді проходять без черг та ажіотажу. За словами голови Ужгородської міської ТВК Руслани Куберки, усі 69 дільниць відкрилися вчасно та вже працюють у штатному режимі. 

Якщо на місцевих виборах було всього три кабінки для голосування, то тепер їх п’ять.

“Карпатський об’єктив” відвідав виборчу дільницю №757, що знаходиться в Новому районі. За словами голови ДВК Дениса Ступаченка, загалом виборчий процес проходить спокійно, без порушень.

– На нашій дільниці 1810 виборців. Станом на 11.00 проголосувало 124 людини. Це є менше 7%. Процес голосування проходить з дотриманням всіх протиепідемічних норм. Виборці проходять подвійний температурний скринінг, дотримуються дистанції та маскового режиму. Це стосується і членів ДВК. Всі в масках та рукавичках, – розповів голова ДВК.

У Центрвиборчкомі зауважують, що серйозних системних порушень поки що не зафіксовано. Голосування триває у штатному режимі, а члени ДВК контролюють дотримання виборцями протиепідемічних заходів.

Результати голосування 22 листопада мають бути оприлюднені до 27 листопада включно.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах