11509
12:59 24.112020

У Виноградівській та Вилоцькій територіальних громадах готуються до життя у «децентралізованому» форматі

Політика 7726

Консультанти Закарпатського РВ АМУ провели виїзні консультації у територіальних громадах Виноградова та Вилока. Тут активно та насичено готуються до життя у новому та поки незвичному для цих громад «децентралізованому» форматі – не тільки з оновленими органами місцевого самоврядування, а й з новими ресурсами та повноваженнями.

Для того, аби старт у цих громадах відбувся успішно, до них і завітали консультанти Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України, а саме консультант з правових питань Олег Лукша, консультантка з бюджетних питань Юлія Траньович та консультант з комунікацій Станіслав Данко.

У рамках візиту до Виноградівської міської ради (член Асоціації міст України в Закарпатській області) консультанти зустрілися із новообраним міським головою Степаном Бочкаєм, депутатами, а також працівниками міськради та приєднаних сільських рад, з якими й поділилися рекомендаціями та напрацюваннями для організації роботи органів місцевого самоврядування у новоутворених територіальних громадах. Також, користуючись нагодою, виконавчий директор Закарпатського РВ АМУ Олег Лукша вручив Виноградівському міському голові Степану Бочкаю почесну грамоту Офісу реформ Закарпатського РВ АМУ за вагомий внесок у розбудову місцевого самоврядування та успішне створення нової Виноградівської територіальної громади.

Зазначимо, що Виноградівська територіальна громада об’єднала 12 рад та 13 населених пунктів (сіл), окрім самого міста Виноградів. З населенням більше як 63 тисячі осіб Виноградівська міська територіальна громада є однією з найбільших на Закарпатті.

Ще однією новоутвореною територіальною громадою вже укрупненого Берегівського району є Вилоцька селищна громада, яка об’єднала 11 населених пунктів з населенням близько 15 тисяч осіб. Під час зустрічі з новообраним селищним головою Степаном Ковачем та депутатами, консультанти Закарпатського РВ АМУ звернули увагу присутніх на особливостях реорганізації селищної ради. Зокрема, наголосили на необхідності утворення нового для ради фінансового підрозділу з повноваженнями окремої юридичної особи та процедурі його формування. Також поділилися власними аналітичними напрацюваннями щодо прогнозованої фінансової спроможності громади, джерел надходжень тощо.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини