11518
08:45 25.112020

Відбулося перше засідання новообраної Тячівської районної ради

Політика 3862

У вівторок, 24 листопада, відбулося засідання першої сесії Тячівської районної ради восьмого скликання.

До райради обрали сорока двох депутатів від усіх семи політичних партій, які балотувалися до ради. Найбільше депутатських мандатів – по 10 – здобули політсили «Рідне Закарпаття» та «Слуга народу», у ВО «Батьківщина» – 6, «За майбутнє» – 5. Повноваження депутатів райради триватимуть упродовж п’яти років.

Для участі у першій сесії зареєструвався 41 обранець. Один був відсутній через хворобу.

Голова Тячівської районної територіальної виборчої комісії Сергій Русанов зачитав Постанову ТВК від 21 листопада про визнання обраними та реєстрацію депутатів районної ради.

Кожному з обранців голова тервиборчкому вручив посвідчення. Право зачитати текст присяги депутата районної ради надали найстаршому за віком колезі – 70-річному Василю Сасину від політичної партії «Слуга народу».

Затим перейшли до процедури обрання тимчасової президії з п’ятьох депутатів від різних політсил, члени якої головуватимуть на засіданнях до обрання голови ради. До неї увійшли Іван Фабрицій від «Слуги народу», Юрій Беріндє від «Рідного Закарпаття», Василь Каганець від ВО «Батьківщина», Михайло Шелевер від політичної партії «За майбутнє», Анна Галас – від «Опозиційного блоку – За життя».

Депутати-новачки налаштовані активно працювати на благо громади Тячівщини. Але слушно зауважують: викликає занепокоєння той факт, що з боку законодавців поки немає чітких відповідей щодо майбутньої сфери діяльності та повноважень районної ради у контексті децентралізації.

Надалі депутати вирішили взяти паузу – для проведення консультацій щодо обрання керівного складу та формування постійних депутатських комісій. Отож перша сесія матиме продовження. Про дату і час проведення наступного пленарного засідання буде повідомлено пізніше. Однак, щоб не затримувати роботу ради, домовились обговорити всі організаційні питання якомога швидше.

Tyachiv.com.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах