11563
19:28 29.112020

Перше засідання ради Вилоцької ОТГ перенесли

Політика 3116

Із 26 новообраних депутатів Вилоцької ОТГ на перше засідання 28 листопада з’явилося лише 11. Своєю відсутністю представники партій «Слуга народу» та «КМКС» протестували проти неможливості участі їхніх чотирьох представників у першому, вирішальному засіданні через адміністративні затримки.

Виборча комісія оголосила результати виборів. Головою ОТГ було обрано колишнього голову Вилоцької селищної ради Іштвана Ковача, який висувався як незалежний кандидат. Партії «КМКС» та «Рідне Закарпаття» делегували до ради по 7 депутатів, «Слуга народу» – 4, Демократична партія угорців України (УМДС) – 3.

Іштван Ковач склав присягу. У своєму першому короткому виступі голова ОТГ закликав до професійної співпраці депутатів задля розвитку населених пунктів, які входять до територіальної громади, та добробуту її мешканців. Потім він оголосив, що, оскільки половина депутатів не з’явилася на перше засідання, він переносить його на дату, коли зможуть бути присутніми всі народні обранці.

З представників КМКС на засідання прийшов лише Густав Секей. Нашому виданню він повідомив, що двоє його колег-депутатів не були зареєстровані до засідання ради, також не змогли скласти присягу двоє з чотирьох представників партії «Слуга народу».

«Мало того, що один із наших кандидатів не зміг написати заяву через хворобу, іншому не встигли виписати посвідчення. Незважаючи на це, територіальна виборча комісія скликала засідання ради. Фракція КМКС провела обговорення й вирішила не брати участі в цьому заході», – повідомив Густав Секей.

Фракція делегувала лише його, аби сформулювати прохання про перенесення першого пленарного засідання, адже через відсутність депутатів розподіл місць у комісіях міг спотворити волю виборців.

Однак, як виявилося, у цьому не було потреби, бо представники партії «Слуга народу», дізнавшись, що КМКС бойкотує перше сесійне засідання, також вирішили утриматися від участі в ньому. Оскільки половина депутатів не з’явилася на перше засідання, його проведення стало неможливим.

Жолт Бадо/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах