4694
15:58 1.122020

Представники деяких партій, які увійшли до обласної ради, наввипередки засуджують акцію СБУ проти КМКС

Політика 5986

Представники кількох політичних партій, котрі пройшли до Закарпатської обласної ради, ледь не наввипередки засуджують обшуки, проведені СБУ в понеділок у голови ТУКЗ-КМКС Василя Брензовича та в кількох організаціях закарпатських угорців.

Зокрема, депутат облради від партії «Батьківщина» Олександр Кеменяш, якого цитує видання mukachevo.net, вважає обшуки силовиків у Товаристві угорців Закарпаття політично вмотивованими. За його словами, кілька днів тому депутати від КМКС ухвалили певне політичне рішення, яке, очевидно, не зовсім збігається з очікуваннями теперішньої влади.

Віктор Балога, депутат Верховної Ради, свою позицію висловив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, інформує видання. У дописі політик зазначив, що вважає провокацію спецслужб проти угорської меншини Закарпаття злочином проти інтересів держави та загрозою злагоді та спокою в нашій області. Наголосив також, що на Закарпатті немає сепаратизму, а угорська національна меншина – невіддільна частина нашого суспільства. «Владі нарешті потрібно перестати лякати країну міфічним угорським сепаратизмом та штучно розхитувати ситуацію в області», – зазначив народний депутат.

Олександр Ледида, голова Закарпатського обласного осередку політичної партії «За майбутнє», згідно із коментарем, який опублікував мукачівський портал, вважає обшуки в ТУКЗ- КМКС політичним тиском.

Іван Чубірко, депутат обласної ради від Опозиційної платформи «За життя» (ОПЗЖ), пов’язав обшуки у лідера партії угорців «КМКС» Василя Брензовича і в офісах організації виключно з намаганням влади таким чином «загнати» фракцію депутатів КМКС у провладну коаліцію в Закарпатській облраді, яку «Слугам народу» не вдається сформувати протягом майже місяця, – повідомляє видання.

Щодо справи, яка викликала резонанс у всій Україні, сайт опублікував думку і Михайла Рівіса, голови Закарпатської обласної ради, висловлену ним на сторінці у соцмережі Facebook. Михайло Рівіс зазначив, що питання безпеки та територіальної цілісності держави – це не забавки, в які можна гратись, і «це не та тема, якою можна зловживати або використовувати для тиску». Голова облради переконаний, якщо у справі дійсно є склад злочину, то слідчі дії можна і треба було провести негайно після реєстрації кримінального провадження або потерпіти вже тиждень і не робити це так, щоб виглядало як банальний тиск після небажання угорцями продовжувати перемовини про підтримку провладного кандидата на посаду голови облради.

vb/mukachevo.net/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини