11675
10:21 8.122020

Посол Угорщини не згоден із заявами про нібито «громадянську війну на Закарпатті»

Політика 3083

Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто висловив надію, що ніхто не прагне до громадянської війни в регіоні. Також, за його словами, Угорщина не зацікавлена в штучній дестабілізації Закарпаття.

Посол незгоден із заявами угорських депутатів про те, що на Закарпатті нібито йде громадянська війна. Про це йдеться в його колонці на “Європейській правді“, яка була опублікована в понеділок, 7 грудня передає Корреспондент.net.

Він підкреслив, що Угорщина має кілька цілей в Україні – “розвивати добросусідські, політичні, транскордонні й економічні відносини, відносини між людьми; і також гарантування Україною прав угорців, які проживають на Закарпатті, відповідно до раніше прийнятого українського законодавства, двосторонніх та міжнародних договорів.

При цьому, на відміну від євродепутатів правлячої партії Угорщини, які заявили про “громадянську війну на Закарпатті”, посол так не вважає і висловлює надію, що ніхто не прагне створити ситуацію громадянської війни на Закарпатті.

Він підкреслив: Угорщина не доводила світу, що зацікавлена в штучній дестабілізації Закарпаття, що не мала і не має таких цілей.

Також посол запевнив, що Угорщина не втручалася у внутрішні справи України.

Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах