11736
15:45 9.122020

Відбулося перше засідання новообраної Берегівської районної ради

Політика 31025

Перше засідання новообрані депутати Берегівської районної ради VIII скликання відбулося 8 грудня.

За результатами виборів, 42 депутати райради – представники 6 партій: «КМКС» Партія угорців України отримала 15 мандатів, «Рідне Закарпаття» – 10, «Слуга народу» – 7, «Команда Андрія Балоги» – 4, а партія «За майбутнє» та Демократичний союз угорців України – по 3 мандати кожна.

На першому засіданні були присутні 39 депутатів, котрі, після складення присяги, таємним голосуванням обрали голову районної ради. З присутніх депутатів 31 віддав голос за Карла Резеша, представника «КМКС» Партії угорців України. Інший кандидат на посаду голови від партії «Рідне Закарпаття», Віталій Любка, отримав 8 голосів.

Голова фракції «КМКС» Партії угорців України у райраді, очільник Берегівського районного осередку ТУКЗ-КМКС Йожеф Шін у зв’язку з обранням головою районної ради Карла Резеша, в інтерв’ю журналістам зазначив: «Я радий, що все вдалося. КМКС – найбільша фракція Берегівської районної ради, відтак, «логічно», що головою обрали одного з нас».

Щодо викликів у роботі, Й. Шін зазначив, що до новоствореного Берегівського району відноситься і колишній Виноградівський, а також населені пункти Кам’янської ОТГ, відтак його населення становить близько 200 тисяч людей.

«Ситуація досить складна, адже повноваження районів не визначені ще, тож є певні побоювання, як ми зможемо працювати за відсутності чітко встановлених юридичних правил, – каже голова фракції. – А проблеми виникають постійно. Потрібно вчасно вирішувати питання щодо епідемії коронавірусу, бюджетні питання, а також питання сфери освіти, охорони здоров’я, інфраструктури, щоб люди не відчували себе відірваними від світу».

Карло Резеш в інтерв’ю кореспонденту нашого видання наголосив: «Хоча повноваження районної ради не визначені, наразі відомо точно, що комунальні будівлі, установи найближчим часом потрібно передати ОТГ, крім того, потрібно владнати питання щодо об’єднання Берегівського та Виноградівського районів».

«КМКС» Партія угорців України – найбільша фракція у райраді. Маємо підтримку і представників решти партій – «Слуги народу», «За майбутнє», «Команди Андрія Балоги», також до коаліції входить і Демократичний союз угорців України. […] Не хотілося б мати опозицію, а також групу, яка все диктує. Наразі «Рідне Закарпаття» ще не повністю в нашій команді, але, з огляду на вирішення питань, котрі є вкрай важливими і для виборців Виноградівщини, а більшість з них мешкає саме там, я робитиму все від мене залежне, аби між нами не виникало ніякої політичної конфронтації», – додав К. Резеш.

CsA/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах