11752
14:07 11.122020

У раді Берегівської міської ОТГ створено угорську коаліційну більшість

Політика 32173

Перше засідання новообраної ради Берегівської міської ОТГ відбулося в урочистій та мирній атмосфері. За результатами місцевих виборів, до ради увійшли 34 депутати, а головою громади обрано Золтана Бабяка, котрий отримав дві третини голосів виборців.

Голови фракцій партій, представники яких стали депутатами ради, повідомили про створення. «КМКС» Партія угорців України та Демократична партія угорців України уклали угоду про створення коаліції, відтак, мають більшість у раді.

«Сьогодні створено раду Берегівської ОТГ, ми заявили про створення найбільшої фракції в раді – «КМКС», а також про створення коаліції з депутатами Демократичної партії угорців України, що дозволило нам отримати більшість у раді», – повідомила голова фракції «КМКС» Кароліна Дорчі.

Дьизив Товт, керівник фракції «Демократичної партії угорців України» Берегівської ОТГ, наголосив: «Ми знаходимося у зручній більшості. Намагатимемося спільно виправдати довіру виборців, плідно співпрацювати, щоб виконувати покладені на нас завдання».

Депутати обрали секретаря ради – Людмилу Токар, а також заступників голови ОТГ. Першим заступником став Гейза Орос, заступниками – Надія Ловга та Іштван Вінце. Головою виконкому обрано Вероніку Бендик.

До засідання депутатів ради долучився і новопризначений голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков. Вітаючи новообраних депутатів, він наголосив: «Берегово має сталі традиції, що формувалися протягом століть, та неабиякий туристичний потенціал. Місто та населені пункти громади населяють представники різних національностей та релігій, люди з різними суспільно-політичними поглядами, проте всі вони століттями живуть у єдності та мирі, вони є зразком сучасного, розвинутого, єдиного національного суспільства, що має забезпечити основу розвитку громади». Голова ОДА також повідомив, що продовжуватиме співпрацю у напрямку розвитку туризму та спорту, прикордонної інфраструктури та інвестиційної привабливості.

«На нас чекає дуже багато роботи. Переконаний, що всі депутати до цього готові. Однозначно, це новий склад ради, більша територія, багато проблем потрібно вирішувати. Я налаштований на максимально конструктивну, плідну співпрацю з представниками інших фракцій, зокрема, Демократичної партії угорців України, задля покращення життя мешканців ОТГ», – розповів в інтерв’ю журналістам Золтан Бабяк. Щодо візиту голови ОДА на засідання голова міської ОТГ наголосив: «Я дуже позитивно оцінюю те, що Анатолій Полосков, під час свого першого офіційного візиту до Берегова, долучився до засідання ради. Вважаю, це важливий жест. Сподіваюся, що це позитивно відобразиться на інтересах Берегова на обласному рівні. Оцінюю нинішній візит як позитивний старт плідної співпраці».

EV/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах