11755
19:50 11.122020

В Ужгородської районної ради VІІІ скликання з’явився новий керівник – Юрій Фрінцко. Фото

Політика 36167

Сьогодні, 11 грудня, відбулося друге пленарне засідання першої сесії Ужгородської районної ради VІІІ скликання. Загалом, як і на першому пленарному засіданні, так і сьогодні, у роботі взяли участь 40 народних обранців.

Крім цього, присутніми були цілий ряд працівників установи, а також двоє народних депутатів України – Михайло Лаба і Роберт Горват.

Після традиційної урочистої частини, депутати вже VІІІ скликання приступили до розгляду порядку денного сесії – вибори голови Ужгородської районної ради та питання його оплати праці.

Згідно минулих домовленостей, сьогодні згідно черги, головуючим на засіданні виступав член Тимчасової президії – представник політичної партії «Рідне Закарпаття» Василь Пригара, який, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та регламенту роботи районної ради 7-го скликання оголосив перерву, під-час якої лічильна комісія розробила та затвердила процедуру таємного голосування з виборів голови Ужгородської районної ради.

Тож, депутатам Ужгородської районної ради було запропоновано та внесено до бюлетеня таємного голосування дві кандидатури на посаду голови райради: Юрія Фрінцка, представника політичної партії «Слуга народу» та Івана Матьовку, представника політичної партії «Команда Андрія Балоги».

І, у підсумку, вже після процесу голосування та на підставі протоколу засідання лічильної комісії районної ради під головуванням Андрія Кушнірука за результатами таємного голосування було прийнято рішення про обрання голови Ужгородської районної ради – Юрія Фрінцка, якого підтримали 26 депутатів, а за його опонента проголосувало 5 народних обранців. Крім цього, 9 бюлетенів визнано недійсними.

Таким чином, склалася ситуація, яка у цілому нагадує аналогічні вибори голови Закарпатської обласної ради, які відбулися у понеділок, 7 грудня.

Щодо самого новообраного голови Ужгородської райради, то Юрій Васильович, згідно передбачених законодавством процедур, склав присягу посадової особи місцевого самоврядування, і уже в ролі голови райради подякував за високе довір’я депутатському корпусу, а також закликав усі політичні сили до конструктивної співпраці заради розбудови новоутвореного Ужгородського району та покращення добробуту його жителів і закрив першу сесію VІІІ скликання.

Юрій КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах