11795
19:34 16.122020

Профільні комісії та подальша доля дитячих позашкільних закладів і будинків престарілих – ключові питання третього засідання Ужгородської райради. Фото, відео

Політика 5139

Сьогодні, 16 грудня, відбулося третє засідання першої сесії Ужгородської районної ради VIII скликання на якому були присутні 38 депутатів, які зібралися для того, щоб прийняти ряд важливих рішень для повноцінного функціонування новообраної райради та новоутвореного Ужгородського району, до якого увійшли три вже колишні райони (власне Ужгородський, Перечинський та Великоберезнянський – авт.). 

Так, назвичайно важливим було питання утворення постійних галузевий комісій райради. Тож, депутати, внісши несуттєві пропозиції, одноголосно підтримали рішення про утворення 8-ми комісій: з питань бюджету, фінансової політики, економічного розвитку та сприяння підприємництву; з питань земельних ресурсів, архітектури та будівництва, природокористування, збереження довкілля та розвитку рекреації; з питань комунальної власності, майна та соціального розвитку територій; з питань охорони здоров’я та гуманітарної політики; з питань освіти, культури, духовності, збереження історичної спадщини, підтримки молоді та спорту; з питань міжнаціональних відносин, національних меншин, інформаційної політики, формування інвестиційної привабливості і транскордонного співробітництва; з питань забезпечення прав людини, свободи слова, дотримання законності, депутатської діяльності та регламенту; з питань праці та соціального захисту населення.

Крім цього, депутати прийняли рішення щодо подальшої діяльності двох дитячо-юнацьких спортивних шкіл та двох дитячих шкіл мистецтв району, адже, як повідомили у апараті райради, у міжсесійний період надійшло клопотання від Холмківської ОТГ щодо наміру ввійти до складу засновників «Комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа Ужгородської районної ради Закарпатської області», Комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа «Академія футболу Ужгородської районної ради Закарпатської області», Тарновецької та Коритнянівської дитячих шкіл мистецтв.

Тож, після оголошеної перерви, за рекомендаціями двох профільних комісій депутатським корпусом було вирішено вийти зі складу засновників вищезгаданих закладів, а рішення районної ради попереднього скликання щодо ліквідації визнати такими, що втратили чинність.

Також у питанні «Різне» голова районної ради Юрій Фрінцко ознайомив усіх присутніх із відповідною заявою про утворення у поточній раді першої депутатської фракції «Європейська солідарність», яку очолив депутат Володимир Комарницький та закликав депутатів інших політичних сил також подати відповідні заяви.

Вже у кінці роботи засідання керівництвом райради піднялося надзвичайно важливе та актуальне питання питання подальшої роботи районних територіальних центрів по соціальному обслуговуванню населення, зокрема, доля будинків престарілих, яке викликало досить насичене обговорення депутатів від різних політичних сил.

Крім цього, окремо виступив з цього питання спеціально запрошений на засідання директор Ужгородського районного територіального центру Іван Гомович, який охарактеризував поточний стан справ у цьому питанні. Тож, після роздумів, депутатами було прийнято рішення про підготовку офіційного звернення Ужгородської райради до Закарпатської обласної ради та Закарпатської ОДА для того, щоб ця проблема була врахована при прийнятті обласного бюджету на наступний рік.

Юрій КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах