11358
14:58 13.012021

Відбулося чергове засідання виконкому Ужгородської міської ради

Політика 4875

На засіданні виконкому Ужгородської міської ради 13 січня керівником робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у місті Ужгород призначили заступника міського голови Юрія Рахівського. Затвердили й план основних заходів цивільного захисту міста Ужгород на 2021 рік та ліміти споживання енергоносіїв на 2021 рік для комунальних закладів культури, надали дозволи на переоформлення та розміщення збірно-розбірних гаражів тощо.

Погодили також роботу у нічний час – із 22:00 до 08:00 терміном на рік товариству з обмеженою відповідальністю «АТБ – маркет» у магазинах на вул. Українській, 58 та вул. 8-го Березня, 48/2. У разі надходження інформації контролюючих та правоохоронних органів про порушення законодавства чи обґрунтованих скарг мешканців міста встановлення нічного режиму роботи переглянуть.

Ішлося і про ряд питань щодо неповнолітніх ужгородців: про продовження перебування дитини в інтернатному закладі, про встановлення опіки, піклування та призначення опікуна, піклувальника, про визначення способу участі у вихованні дитини, надання статусу дитини-сироти, надання дозволів на вчинення правочинів про відчуження та набуття майна, право власності на яке або право користування яким мають діти, отримання грошової компенсації.

Виконуючи рішення Закарпатського окружного адміністративного суду від 17 березня 2020 року по справі № 260/1393/19, що набуло законної сили на підставі постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду від 16 вересня 2020 року, виконком міської ради продовжив дію дозволів на розміщення об’єктів зовнішньої реклами терміном до 10 вересня 2024 року:

фізичній особі – підприємцю Буланову Леоніду Михайловичу на розміщення сітілайтів розміром 1,2 м х 1,8 м на вулиці Августина Волошина, площі Театральній, вул. Олександра Довженка — пл. Жупанатській, площі Корятовича, вулиці Підгірній-Міклоша Берчені, а також на розміщення білбордів розміром 6 м х 3 м на вулиці Льва Толстого;

фізичній особі-підприємцю Ключевському Ігорю Івановичу на розміщення сітілайту розміром 1,2 м х 1,8 м на площі Жупанатській, 1.

Про ухвалене рішення мають повідомити державних виконавців Управління забезпечення примусового виконання рішень у Закарпатській області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України.

Члени виконкому проголосували за демонтаж самовільно встановлених тимчасових споруд на землях територіальної громади Ужгорода та розміщені без правовстановчих документів:

– тимчасової металевої споруди на вул. Минайській – вул. Михайла Грушевського навпроти кафе «Тотем»;

– тимчасових споруд (5 барних стійок) на вул. Другетів біля будинку № 111.

Рішення виконкому про демонтаж підлягає добровільному виконанню протягом 10 календарних днів із дати його оприлюднення. У разі невиконання вимог департамент міського господарства спільно з управлінням муніципальної варти має провести демонтаж самовільно встановлених тимчасових металевих споруд силами комунальних служб міста.

Додатково на засіданні розглянули і підтримали проєкт рішення про комплексну Програму профілактики та протидії злочинності в Ужгороді на 2021 – 2023 роки. У подальшому документ внесуть на розгляд сесії міськради. На виконання програми пропонується залучити 8 млн грн, реалізовуватимуть її у три етапи.

Відповідно до комплексної Програми передбачається підвищення ефективності функціонування системи безпеки, заходи з профілактики правопорушень та подальше покращення забезпечення сучасною матеріально-технічною базою.

Метою Програми є, зокрема, забезпечення ефективної реалізації державної політики для профілактики правопорушень, налагодження дієвої співпраці поліції, органу місцевого самоврядування та громадських формувань; створення належних умов для ефективної роботи Ужгородського ВП ГУНП.

Додатково розглянули члени виконкому Програму покращення матеріально-технічного забезпечення ГУНП в Закарпатській області, зокрема, поліпшення житлових умов працівників поліції на території Ужгорода на 2021 рік. Програму ще мають розглянути депутати міської ради на сесії.

Документ передбачає комплексне розв’язання проблем поліпшення стану матеріально-технічного забезпечення Головного управління Національної поліції в Закарпатській області; забезпечення публічного порядку та безпеки; розв’язання соціально-побутових проблем працівників поліції. Ресурсне забезпечення заплановане у розмірі 2 млн 935 тис. грн.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини