11970
12:35 22.012021

Відбулася друга сесія Дубівської сільради на Закарпатті

Політика 5220

21 січня відбулося засідання другої сесії Дубівської селищної ради восьмого скликання. У залі зареєструвався 21 депутат з 26. Вів зібрання селищний голова Денис Каганець, який відкрив сесію та ознайомив присутніх з порядком денним.

Найперше, депутати розглянули питання освітньої сфери, з яких доповідав начальник відділу освіти Ярослав Івачевський. Зокрема, він наголосив, що на другій позачерговій сесії районної ради було прийнято рішення про вихід Тячівської районної ради зі складу засновників Калинівського та Дубівського ОЗЗСО І-ІІІ ст, натомість Дубівська селищна рада має вступити у засновницькі права цих закладів.

Тож депутати прийняли рішення про вступ у засновницькі права Калинівського ЗЗСО І-ІІІ ст. та Дубівського ЗЗСО І-ІІІ ст., передали ці заклади в оперативне управління відділу освіти Дубівської селищної ради, затвердили акти прийому-передачі та внесли зміни до статутів. Також затвердили акти прийому-передачі Калинівського МНВК, Дубівської ДШМ, Краснянської ЗОШ І-ІІІ ст. та вступ в оперативне управління цими закладами, внесли зміни до статуту Краснянської ЗОШ І-ІІІ ст.

Крім того, прийняли рішення про оптимізацію витрат, пов’язаних із забезпеченням функціонування дошкільних навчальних закладів. Зокрема, зобов’язали керівників ДНЗ, що знаходяться на території Дубівської селищної ради, впродовж 5 днів привести штатні розписи установ у відповідність до типових нормативів ДНЗ, а завідуючу Калинівського ЗДОКТ №1 – скоротити штатні одиниці з 11 груп до 7 (1 ясельна та 6 дошкільних груп).

Як зауважив Денис Васильович, такі кроки є вимушеними, оскільки після проведених перевірок у дитячих садках громади було виявлено, що у більшості закладів штати роздуті та порушено типові нормативи ДНЗ.

За пропозицією Дениса Каганця було затверджено на посаду першого заступника Дубівського селищного голови з питань економічного розвитку, інфраструктури, інформаційної політики та туризму Романа Олександровича Поліщука, який раніше займав керівні посади у Рівненській області, а останні 5 років проживає у Дубовому.

Затверджено три окремі положення – про відділ земельних ресурсів, архітектури, житлово-комунального господарства та господарського забезпечення, про відділ економічного розвитку, інвестицій, інформаційної політики та туризму, про центр надання соціальних послуг. Затверджено нові редакції статутів КП «Дубівське підприємство з водопостачання» та Дубівського УЖКГ.

Депутати проголосували за встановлення режиму реалізації спиртних напоїв на території селищної ради. Так, відповідно до прийнятого рішення, з грудня 2020 року у магазинах та розважальних закладах громади заборонено продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у нічний час – з 22 год. вечора до 8 год. ранку. Встановили плату за надання адміністративної послуги «Зняття з реєстрації місця проживання, перебування фізичної особи» у розмірі 51 грн. та 153 грн. (у разі звернення особи з порушенням встановленого законом строку).

Також прийняли рішення про вступ до Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати Україна-Карпатська агенція регіонального розвитку».

Затвердили обранці персональний склад адміністративної комісії при виконавчому комітеті Дубівської селищної ради та положення про комісію.

Відтак, проєкт фінансового плану на 2021 рік КНП «Дубівська лікаря» презентувала присутнім головний бухгалтер закладу Надія Грицан. Вона зазначила, що Дубівська

лікарня у минулому році надавала медичні послуги за 4 пакетами послуг, отриманими від НСЗУ. У цьому році медичний заклад працюватиме тільки за 3 пакетами послуг, оскільки пакет послуг, за яким оплачувалася робота мобільних бригад, що здійснювали забір біоматеріалів для ПЛР-тестування на Ковід-19, вже не надається. Тестування пацієнтів на коронавірус з початку року проводять медики первинної ланки.

І наголосила, що у 2021 році КНП «Дубівська лікарня» планує заробити понад 9 млн. грн., надаючи медичні послуги, а 881 тис. грн. планує отримати з місцевого бюджету (для оплати комунальних платежів, електроенергії та придбання твердого палива). Тож депутати затвердили цей проєкт.

Затим за пропозицією селищного голови, було створено Цільовий форд та затверджено відповідне положення. Денис Каганець наголосив, що створюється фонд для того, аби акумулювати кошти з бізнесу чи різних благодійних організацій для розвитку інфраструктури та покращення благоустрою громади. Фінвідділ відкриє окремий рахунок, куди кожен, хто бажає підтримати громаду, зможе переказати певну суму грошей. Він також повідомив, що впродовж 6 місяців буде переказувати свою заробітну плату до Цільового фонду.

Наприкінці засідання розглянули земельні питання та у питанні «Різне» депутати внесли пропозицію – на наступному засіданні сесії заслухати звіт начальника Дубівського ВП про криміногенну ситуацію у населених пунктах громади.

Tyachiv.com.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах