11993
13:30 28.012021

На сесії Тячівської районної ради розподілили залишки районного бюджету-2020

Політика 7341

27 січня відбулося друге пленарне засідання другої позачергової сесії Тячівської районної ради восьмого скликання. Головував на зібранні голова районної ради Юрій Берінде. Також був присутній голова Тячівської РДА Тімур Аверін, депутат Закарпатської обласної ради Юрій Покорба та інші.

На порядку денному були питання змін до бюджету району на 2021 рік та пов’язані з передачею комунальних закладів району у власність територіальних громад, прийняття та внесення змін до ряду програм. Говорили й про перспективи оздоровчого закладу для дітей «Берізка».

Передусім, депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету на 2020 рік. З основними фінансовими показниками присутніх ознайомила заступник начальника фінансового управління Тячівської РДА Ганна Семиган. Зокрема, зазначила, що залишок районного бюджету по загальному фонду складає близько 8,7 млн грн. і по спеціальному – 490 тис. грн.

Наступним рішенням депутати розподілили ці кошти із урахуванням пропозицій бюджетної комісії, внісши зміни до попереднього рішення «Про районний бюджет на 2021 рік» від 24 грудня 2020 року. Зокрема, виділили кошти на Програму охорони та забезпечення життєдіяльності адмінбудинку Тячівської районної ради на 2021 рік, 4,77 млн грн. спрямували на фінансування організаційного, інформаційно-аналітичного та матеріально-технічного забезпечення районної ради, на Програму забезпечення права дитини на виховання у сімейному оточенні на 2018-2025 роки – 50 тис. грн., Програму охорони та забезпечення життєдіяльності адмінбудинку з надвірними спорудами централізованої бухгалтерії відділу освіти Тячівської РДА на 2021 рік – 150 тис. грн., Програму організаційного, інформаційно-аналітичного та матеріально-технічного забезпечення ЦНАПу – 70 тис. грн., Програму забезпечення документування управлінської інформації, організаційного та матеріально-технічного забезпечення у правовій, суспільній та інформаційній сфері на 2021 рік – 150 тис. грн., Програму створення і накопичення районного резерву матеріально-технічних засобів для попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного характеру та їх наслідків на 2021 рік – 400 тис. грн., Програму мобілізаційної підготовки Тячівського району на 2021 рік – 20 тис. грн., Програму розвитку військово-патріотичного виховання та забезпечення заходів з допризовної підготовки юнаків, проведення приписки, призову юнаків на строкову військову службу та призову військовозобов’язаних на службу за контрактом на 2021 рік – 20 тис. грн., Програму забезпечення ефективності управління та координаційної діяльності територіальних органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування з питань бюджетних фінансів на території району у 2021-2022 роках – 70 тис. грн., Програму забезпечення життєдіяльності та розвитку оздоровчого закладу «Берізка» на 2021-2022 роки – 800 тис. грн. (утримання на 1 місяць), Програму підтримки КНП «Тячівська районна лікарня» – 490 тис. грн. (на реконструкцію приймального відділення). 1,5 млн грн. залишилося у резерві.

Відтак депутати внесли зміни до попередніх рішень, якими передали у комунальну власність Тячівській міській раді будівлі та споруди КНП «Тячівська районна лікарня» та «Тячівська районна поліклініка», внесли зміни до Програми життєдіяльності та розвитку ОЗ «Берізка», затвердили Фінансовий план КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Тячівської районної ради. Також надали дозвіл на списання основних засобів з балансу районної лікарні. Внесли зміни до попередніх рішень у частині виходу зі складу засновників закладів освіти та культури, які розташовані на території Тячівської міської ради, – передали міськраді майно цих закладів, а також делегували відділу освіти РДА передати майно МНВК, яке було придбане за рахунок коштів місцевого бюджету, відповідним територіальним громадам – засновникам закладів.

Як зазначив голова райради Юрій Берінде, усе комунальне майно передаватимуть та прийматимуть комісійно.

Затвердили й ряд Програм, про фінансування яких йдеться вище. Визначились і з персональним складом постійних депутатських комісій.

Наприкінці депутат Іван Медвідь запропонував створити тимчасову депутатську комісію для вивчення питання газових мереж, а Олег Палінкаш – для вивчення діяльності оздоровчого закладу «Берізка». Домовились створити і комісію, яка буде займатись питанням ремонту доріг у районі.

Про першочергові потреби та плани ОЗ «Берізка» депутатів поінформувала директор закладу Нінель Стойка. Зазначила, що протягом року тут відпочивають і оздоровлюються близько 900 дітей, більшість із яких – із соціально вразливих сімей та пільгових категорій, відмінники навчання, переможці конкурсів. У закладі створено всі умови для повноцінного відпочинку дітей, на перший квартал забезпечені продуктами харчування. Основні потреби – це кошти на зарплату працівникам та оплату енергоносіїв. Адже у січні більшість працівників закладу були змушені піти у «безкоштовні» відпустки. Надалі заклад планує отримувати надходження від співпраці з територіальними громадами району, а у перспективі і від продажу путівок за межі району. Нінель Йосипівна запросила депутатів відвідати заклад і ознайомитись із його діяльністю.

Про наступне засідання сесії буде повідомлено пізніше.

Tyachiv.com.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини