11896
11:57 2.022021

Кулеба заявив, що Угорщина потрібна Україні як надійний друг та партнер

Політика 4829

Угорщина є непростим партнером для України, але альтернативи досягнення взаємопорозуміння не існує, оскільки вона потрібна нашій країні як надійний друг та партнер. Про це в ефірі програми “Свобода слова” заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

На запитання чи можливе пом’якшення напруженості у відносинах між Україною та Угорщиною, міністр відповів: “Як могли, пом’якшили, але напруга була настільки високою, що знаєте, це як м’язи після тренування — всеодно довго залишаються в тонусі, так і тут. Нам треба з Угорщиною пройти дуже довгий шлях. Це дуже непростий партнер, але альтернативи досягнення взаєморозуміння не існує. Тому як би не було складно, треба рухатися вперед ніколи не поступаючись національним інтересам і не перетинаючи свої червоні лінії, але з метою врегулювання. Тому що Угорщина потрібна нам як надійний друг та партнер для вирішення питань в НАТО, і ЄС”.

Нагадаємо, 27 січня міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відвідав Україну з робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Керівники зовнішньополітичних відомств України та Угорщини провели переговори з актуальних питань українсько-угорських відносин, обговорили подальші кроки для зміцнення довіри у взаєминах та реалізації потенціалу співпраці двох країн.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах