12053
13:37 12.022021

У Закарпатській прокуратурі відбулася зустріч із представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

Політика 4068

У Закарпатській обласній прокуратурі відбулася зустріч зі спостерігачами Івано-Франківського відділення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Деяном Павловічем та Чарльзом Болландом. Темами для обговорення стали ситуація з угорською національною меншиною в краї та питання гендерної політики в обласній прокуратурі.

Участь у заході взяв керівник обласної прокуратури Дмитро Казак, перший заступник керівника Іван Косей та заступниця Оксана Ломакіна-Невідома, начальниця відділу міжнародно-правового співробітництва Олеся Палінчак та виконувачка обов’язків начальника відділу кадрової роботи та державної служби Світлана Кобзар.

Зауважимо, що питання національних меншин стояло на порядку денному і на минулій зустрічі з представниками СММ ОБСЄ, яка відбулася у грудні. Наразі ж керівник прокуратури поінформував, що слідство у кримінальних провадженнях стосовно погроз представникам угорської нацменшини продовжується. Ці провадження перебувають на контролі обласної прокуратури. Водночас підозрюваних у злочинах наразі немає.

Сторони обговорили й питання гендерної рівності в кадровому складі органів прокуратури області. Вислухавши статистичні дані, спостерігачі позитивно оцінили тенденцію щодо збільшення кількості жінок-прокурорів. Відзначили, що така ж динаміка спостерігається і серед працівників інших установ краю, які вони встигли відвідати.

Наприкінці зустрічі учасники висловили переконання, що й надалі зустрічатимуться задля обговорення актуальних для регіону питань, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах