12097
16:44 23.022021

Компенсації перевізникам та допомога ДСНС: за що голосувала Ужгородська міськрада. Фото. Відео

Політика 7757

У вівторок, 23 лютого, відбулося друге пленарне засідання чергової, другої сесії Ужгородської міської ради VІІІ скликання. На порядку денному в міських обранців було майже пів сотні питань.

Перед початком сесії до керівництва міста та депутатів звернувся учасник бойових дій в Афганістані з проханням вирішити його проблему з житлом. Мова про те, що в рамках державної програми воїни-інтернаціоналісти, а також воїни АТО мають право на отримання квартири. У свою чергу, міський голова Богдан Андріїв пообіцяв, що вже цього року декілька квартир будуть надані учасникам бойових дій.

Відтак депутати заслухали звернення жителя мікрорайону Горяни Михайла Калинича. Він сказав, що міська влада вже кілька років обіцяє вирішити проблему з каналізацією, та все марно. Далі слів справа не йде.

Тож мешканці Горян укотре просять, аби влада звернула на це свою увагу.

Далі міські обранці взялися за порядок денний. Найперше проголосували за компенсаційні виплати перевізникам за безкоштовний пільговий проїзд окремих категорій громадян на міських автобусних маршрутах загального користування за рахунок коштів з міського бюджету. Загалом на це, згідно із програмою, у 2021 році передбачено 32 млн грн.

Підтримали також комплексну Програму профілактики та протидії злочинності в місті Ужгороді на 2021–2023 роки. Вона спрямована на створення умов для ефективної роботи Ужгородського ВП ГУНП, удосконалення на місцевому рівні механізму участі громадян в охороні публічного порядку тощо. Ресурсне забезпечення цієї програми профілактики – 8 млн грн з міського бюджету, зокрема 4,5 млн грн у 2021 році.

Підтримали депутати також Програму покращення матеріально-технічного забезпечення ГУНП в Закарпатській області, у тому числі поліпшення житлових умов працівників поліції на території Ужгорода у 2021 році. На це заплановано 2 935 тис. грн.

Не забули й Програму підтримки Державної установи «Закарпатська установа виконання покарань (№9) » на 2021 рік. Метою документа є забезпечення належними матеріально-побутовими умовами осіб, узятих під варту та засуджених. Фінансування передбачене в розмірі 500 тис. грн.

Крім того, на сесії внесли зміни до низки міських програм. Зокрема до Програми відновлення історичного центру м. Ужгорода на 2021–2023 роки; Програми економічного і соціального розвитку Ужгорода на 2021 рік; Програми фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їх розвитку в Ужгороді на 2020–2023 роки;

Програми інформатизації діяльності Ужгородської міської ради та її виконавчих органів на 2020–2022 роки; бюджету Ужгородської міської територіальної громади на 2021 рік.

Спільним рішенням депутати надали грошову допомогу на лікування (у розмірі 2 тис. грн) малозабезпеченим мешканцям міста.

Також на цьому засіданні міські обранці проголосували за Програму підтримки 1-го Державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Закарпатській області на 2021–2022 роки. Основною метою документа є забезпечення підрозділу матеріально-технічними засобами; проведення робіт та вжиття заходів із запобігання НС, захисту населення і територій від них; невідкладне реагування на надзвичайні ситуації, гасіння пожеж, проведення пошукових, пожежно-рятувальних та інших невідкладних робіт; локалізація зон шкідливих і небезпечних факторів, що виникають під час аварій та катастроф.

Фінансування програми на наступні два роки передбачене в розмірі 950 тис. грн: 350 тис. на 2021-й та 600 тис. грн на 2022-й.

Насамкінець депутати погодили приватизацію кількох земельних ділянок шляхом викупу.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
Всі новини