12119
13:01 24.022021

Відбулося чергове засідання Берегівської райради

Політика 7134

Під час чергового засідання Берегівської районної ради депутати, зокрема, заслухали звіт про роботу за минулий рік керівників прокуратури, поліції, лісового господарства району. Крім того, депутати прийняли ряд звернень, зокрема до міністерства внутрішніх справ, із проханням дозволити на території району функціонування сервісного центру МВС на території Берегівського району.

Також депутати Берегівської районної ради звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням припинити переслідування фондів Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС), адже на Закарпатті немає сепаратизму, що підтвердив і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час останньої зустрічі зі своїм угорським колегою. «Депутати районної ради прийняли ряд звернень. Серед них найважливіше для нас – звернення до вищого керівництва країни, в якому ми виступаємо проти та вважаємо незрозумілим звинувачення у сепаратизмі закарпатських угорців. Під час останньої зустрічі міністрів закордонних справ України та Угорщини Дмитро Кулеба підтвердив, що на Закарпатті немає сепаратизму. Саме тому ми не розуміємо причини обшуків, перевірок, слідства проти наших фондів. Тому ми звернулися до Президента з проханням припинити ці перевірки, адже ми втілюємо важливі двосторонні проєкти, створюємо робочі місця, фонди сплачують величезні податки в бюджет України щороку», – повідомив голова фракції «КМКС» Партії угорців України в Берегівській райраді Йожеф Шін.

Під час засідання райради також прийняли рішення щодо передачі закладів освіти та ряду інших на баланс територіальних громад. Депутати також звернулися до міністерства внутрішніх справ із проханням дозволити на території району функціонування сервісного центру МВС на території Берегівського району.

«Ми звернулися до представників компетентних органів із проханням дозволити роботу сервісного центру для реєстрації автомобілів, отримання водійських прав тощо, адже такі рішення приймають у Києві. Також звернулися до керівництва області з проханням якнайшвидше повідомити їм про заплановане на 2021 рік оновлення мережі доріг, а також про плани реконструкції пунктів пропуску на кордоні», – повідомив голова Берегівської райради Карло Резеш.

Голова районної ради також поінформував, що керівництво району провело кілька нарад із керівниками лісового господарства, щоб надати пенсіонерам дрова для опалення за пільговою ціною. За словами Карла Резеша, лісівники пообіцяли надати дрова для опалення мешканцям сіл територіальних громад за пів ціни. Відтак керівники ОТГ мають організувати логістику цього процесу та доставити дрова селянам.

VE/Kárpátalja hetilap/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах