12185
13:06 13.032021

В МЗС відреагували на розмову єврокомісара з Брензовичем щодо забезпечення прав угорців Закарпаття

Політика 4353

Правам угорської, як і інших національних меншин в Україні, нічого не загрожує, заявив речник МЗС Олег Ніколенко. Так він прокоментував розмову європейського комісара Олівера Варгеї з Василем Брензовичем щодо прав угорців Закарпаття.

«Правам угорської, як і інших національних меншин в Україні, нічого не загрожує. МЗС і Міносвіти ведуть діалог з угорськими урядовцями, надають їм вичерпні роз’яснення особливостей організації навчального процесу в Україні. Ми виступаємо проти політизації та будь-яких зловживань цією темою», – зазначив Ніколенко.

За його словами, нині існують всі підстави досягти бажаного порозуміння як на двосторонньому рівні, так й в безпосередній взаємодії з громадянами України – представниками угорської меншини.

Єврокомісар з питань розширення і сусідства ЄС Олівер Варгеї сьогодні провів онлайн-розмову з главою Товариства угорської культури Закарпаття Василем Брензовичем та депутаткою Європарламенту від Угорщини Андреа Бочкор.

“З Василем Брензовичем, главою Товариства угорської культури Закарпаття, і Андреа Бочкор сьогодні обговорюємо необхідність забезпечення Україною прав осіб, що належать до національних меншин, в тісній співпраці з їх представниками”, – написав Варгеї у Twitter.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах