15:36 1.072016

Проблемні питання освітніх закладів краю – у депутатських запитах

Політика 2605

На другому пленарному засіданні третьої сесії облради депутати підтримали запит колег Петра Доброміського, Федора Ісайовича, Ернеста Нусера, Івана Савка щодо включення до переліку об’єктів співфінансування інвестиційних об’єктів співробітництва Закарпатської області та краю Височина ЧР на 2017 рік капітального ремонту дошкільного навчального закладу №4 у с. Великий Раковець, що на Іршавщині, а також Василя Губаля –про включення до цього ж переліку будівництво харчоблоку Березовської ЗОШ І-ІІІ Хустського району.

IMG_8617

Інший колективний запит від Йосипа Борто, Йожефа Баторі, Ільдіки Орос, Гейзи Гулачі, Чаба Пейтера, Борнобаша Кейса, Карла Резеша та Міклоша Товта також стосувався освітнього закладу, зокрема, колишньої школи с.Запсонь Берегівсьокго району. То ж депутати просять виділити кошти із фонду регіонального розвитку в сумі 300 тисяч грн. на реконструкцію даху цієї школи з метою збереження та подальшої її реконструкції. У планах – облаштувати харчоблок, спортивний зал та ігрові кімнати для дошкільнят.

Іван Курах звернувся з клопотанням стосовно виділення коштів на ремонт даху Кічернянської ЗОШ І-ІІІ ст. Воловецького району у сумі 556, 217 тис грн..

Василь Кошеля у своєму запиті просить провести перевірку санітарного стану Великобичківської загальноосвітньої школи – інтернату І-ІІІ ступенів, що на Рахівщині. Оскільки батьки дітей стурбовані її санітарно-гігієнічними умовами.

У спільному запиті Валерія Мурги, Василя Дем’янчука та Василя Федурця йдеться про необхідність виділення коштів на об’єкт «Реконструкція лікарської амбулаторії під навчальний заклад І-ІІІ ст. в с.Терново Тячівського району». Адже тут при загальній кількості населення – 8927 осіб проживає дітей шкільного віку -1098, яких забезпечити нормальними умовами навчання нема можливості. Сільська школа розрахована на 550 учнів, а навчається тут 820. Шкільні класи розташовані у 4 корпусах пристосованих для цього приміщень та теж потребують ремонту.

Запити підтримані депутатами та направлені на розгляд облдержадміністрації й інших відповідних інстанцій, інформує прес-служба облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Рахівщині сталася смертельна ДТП
08:45
Великий Четвер: відбувся чин омивання ніг військовим і День священства
08:30
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Всі новини