12371
15:55 20.052021

Україні доведеться захищати нацменшини – Зеленський

Політика 8019

Президент Володимир Зеленський заявляє, що Україні доведеться захищати національні меншини на своїй території, аби не допустити повторення ситуації з окупацією Росією Криму і окремих частин Донбасу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський повідомив на підсумковій прес-конференції за результатами його двох років роботи на посаді глави держави.

“Я хочу, щоб вони хотіли бути українцями, і щоби вони пам’ятали, що вони угорська меншина, частково, наприклад, у Берегово. Але, щоб вони були українцями, щоб вони не хотіли брати ті паспорти. Там теж є паспортизація, повірте мені. І багато років була. Я хочу, щоб вони відчували, що держава про них думає, піклується”, – сказав Зеленський.

За словами президента, це питання стосується і покращення стану якості доріг, і ведення бізнесу.

“Спеціальних умов, так для Донбасу, для Закарпаття. Так, тому що я знаю деталі, я відчуваю ризики, відчуваю впливи інших держав. Я це відчуваю. І таких меншин у нас дуже багато. І всі ці меншини, незважаючи на законодавство, яке подобається тим чи іншим радикальним людям з правої або лівої сторони, але захищати меншини нам доведеться, бо ми будемо мати у майбутньому ще “Донбаси” і “Крими”. І щоб цього не було, а всі себе відчували українцями – треба вкладати гроші, вкладати увагу, ремонтувати дороги, мости”, – додав президент.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах